Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi’nde, Uğur Selman isimli vatandaşın arazisinden geçtiği gerekçesiyle Kasım ayında ADARAY seferleri durdurulmuştu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesinin arazi sahibi Uğur Selman ile anlaşmaya bir türlü yanaşmaması ve Selman’ın da arazisinin kullanılmasına izin vermemesi üzerine 21 Kasım tarihinden bu yana seferler yapılamıyordu.
Ancak özellikle engelli vatandaşların ulaşımında büyük sıkıntı yaşanması üzerine arazi sahibi Selman, ADARAY seferlerinin yeniden başlaması yönünde olumlu bir tavır sergilemişti. Seferler başlayacak derken bu kez de başka bir sorun ortaya çıktı.
İddiaya göre, TCDD’den hattı kiralayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir hat kirasını ödemedi. Borcun 3,5 milyon TL olduğu ve TCDD’nin de parayı tahsil etmeden seferlerin başlamasına izin vermediği ileri sürüldü.
Edinilen bilgilere göre ise, TCDD’nin mevcut sözleşmeyi borcu yüzünden feshettiği, borcun ödenmesi halinde yeni sözleşme yaparak, seferlerin başlamasına izin vereceği belirtildi.
Seferlerin başlaması konusu adeta yılan hikayesine dönen ADARAY’ın tekrar yeniden ne zaman hizmet vereceği ise belirsizliğini koruyor. / Tuğrul GÜMÜŞEL