Ramazan’da akşam namazı için camiye gittiklerini söyleyen vatandaşlar, “Biz Ramazan’da akşam namazını camide kılmaya başladık. Ancak imamın bu durumdan pek memnun kalmadığını gördük. Namazı kıldırıyor, tespih çektirmeden kısa bir dua yaptırıp gidiyor” dediler.

İmamın bu tavrının akşam namazı için camiye gidenleri soğuttuğunu söyleyen vatandaşlar, “Bizim bildiğimiz, cemaat ezanla birlikte camiye girer, kim ne getirirse, pide, zeytin, hurma birkaç lokma yenip namaz kılınır.  Hiçbir şey yoksa suyla oruç açılır. Ama bizim camimizin imamı cemaate surat yapıyor. Cemaatin yeniden toplanması için yetkililerin bir şeyler yapması gerekiyor” diye konuştular.

Öte yandan, konuyu ilettiğimiz Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, umumi bir problem bulunmadığını dile getirdi.
Arvas, “Genel olarak camilerde akşam namazıyla ilgili bir sıkıntı yok. Görevli arkadaşlarımız, hiç cemaat olmasa da işinin başında bulunmak durumunda. Tek başına da olsa namazını kılar ve camiden ayrılır. Cemaat camiye gitmiyor diye imamın da gitmemesi söz konusu olamaz. Belki bir iki camide böyle bir durum olmuş olabilir ancak genelde bir sorun bulunmuyor” dedi.  /MEDYADETAY.COM