Karasu İlçesinde dini nikahlı eşi ile birlikte yaşarken evrakları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Shahlo Kurbanova, Kurban Bayramını, iki çocuğundan ayrı, buruk bir şekilde geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

2009 yılında turist olarak geldiği İstanbul’da, Karasulu Yasin Alkan ile tanışan ve dini nikahla evlenerek Karasu İlçesine yerleşen Shahlo Kurbanova, çantasının çalınması sonucu kimliği ve pasaportunu kaybedince dünyası karardı.

Kimlik ve pasaportu yeniden çıkartma gereği duymayan çift bu şekilde yaşamaya devam ederken, 2010 yılında doğan ikizlerinden Yaser’in başından yaralanması sonucu gittikleri hastanede çocuklarının kimlikleri olmadığı için yasal işlem başlatıldı. Bunun ardından ise vizesinin dolduğu tespit edilen genç kadın sınır dışı edildi. Türkmenistan’a gönderilen Shahlo Kurbanova’nın eşi Yasin Alkan ve ailesinin tüm yasal yollara başvurmasına rağmen genç kadın bir türlü Türkiye’ye dönemiyor.

Resmi makamların hiçbirinden yardım alamadıklarını belirten Yasin Alkan; “Her şeyden önemlisi sanki suçlu biri, kaçakçı biri gibi muamele görüyor olmamız bizleri yıkıyor. Bu çocukları annesiz 1 yıl daha bırakmak hangi insanlığa sığar? Hangi dinle bağdaşır? Bu devlet yönetme ise insanları sorunlar yumağı içinde bırakarak devlet yönetimi olmaz olsun” dedi.

2 yaşındaki ikizler Yaser ve Ensar’ın sürekli annelerini sayıkladığını söyleyen Yasin Alkan, “Bu bayramda da ben eşimden, çocuklarım da annelerinden ayrı olacak. Türkmenistan Devletinden ricamız, yaşadığımız bu sıkıntının giderilmesi için artık bize yardımcı olmaları” diye konuştu.