Meteorolojinin uyarısını dikkate alan belediyeler 11 ekip 42 araçla 24 saat adeta nöbet tuttu.Daha “kar tanesi” yere düşmeden de ekipler anında müdahale etti.

Bunun sonucunda da pazartesi akşamı yeni yerleşim bölgesinde oturanlar özellikle de Korucuk sakinleri evlerine ulaşmada hiç zorluk yaşamadı.

Eskiden olduğu gibi araçlar kayıp yoldan çıkmadı. Maddi hasarlı kazalar kesinlikle meydana gelmedi.

Belediye otobüsleri ise güle oynaya yolcularını evlerine taşıdı. Eskiden olduğu gibi yolda kalıp yolcularını indirmek durumunda kalınmadı…

Hele ertesi sabah korkulan yaşanmadı. 11 ekip 42 araçla 24 saat çalışan görevliler yolları açarak pırıl pırıl yaptı.

İnsanlar sabah kalktıklarında yolları sanki bir bahar sabahı gibi tertemiz ve “kardan” temizlenmiş halde buldu.

Asfalt yol üzerinde bir adet “kar tanesine” bile rastlanmadı. Doğal olarak vatandaş kazasız belasız “huzur” içinde işyerlerine ulaştı…

Anlayacağınız biz dahil bazı basın kuruluşları büyük bir hataya düştü. 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapacaklarını tahmin edemedik.

Her zaman olduğu gibi belediyelerin “karla mücadele” konusunda yine sınıfta kalacağını düşündük.

Hal böyle olunca da daha pazartesi akşamından “kar nedeniyle” araçların yoldan çıktığını, Korucuk yolunda otobüslerin mahsur kaldığını falan haber yaptık.

Yolda kalan insanların evlerine yaya olarak gitmeye çalışırken “eziyet” çekip belediyelere “sitem” etmelerini haber yaptık.

Tabi yanılan her zaman olduğu gibi biz olduk. Ne bilelim 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapacaklarını…?

Gerçi biz sabah saatlerinden itibaren Korucuk başta olmak üzere şehrin birçok noktasında dolaştık.

Ne hikmetse 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapanlara hiç rastlamadık. Demek ki bizim gözümüzden kaçtı. Olabilir. Her şeyi de görmemiz mümkün değil.

Nitekim feryat eden, sinirlenen, hatta yolda kalıp “medyadetay.com’a” görüntü ve fotoğraf atan vatandaşlarda bu 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapanlarla karşılaşmadı.

Mümkündür. Her halde vatandaş Korucuk’tan gelirken, 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapanlar işlerini bitirip geri dönmüştü. O yüzden karşılaşamadılar…

Başkalarını bilmem ama en azından bizim 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapanlara bir “özür” borcumuz var.

Onlar ki, 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yaparken bizde onları “karla mücadelede” başarısız olduklarını göstermeye çalıştık.

Bizler belediyelerin başarısını “kar” ile örtmeye çalışsak da “bu ayıp kimin” vatandaş biliyor. O yüzden 11 ekip 42 araç ile 24 saat görev yapanlar rahat olsun…