Geyve ilçesinde, Z.K isimli şahsa ait pulluk ve tırmığın çalınması üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş timleri, yaptıkları inceleme ve araştırma sonucunda çalıntı malların Geyve’de İ.G. isimli şahsa ait ikinci el tarım aletleri satan işyerinde olduğunu tespit etti. Jandarma malların S.S isimli şahıs tarafından borcuna karşılık verildiğini belirledi.

Aynı gün ilçenin Bağcaz Mahallesinde meydana gelen evden hırsızlık olayları ile çalınan tarım aletleri hırsızlığının bağlantılı olabileceğini değerlendiren ekipler, S.S’yi yakalayarak gözaltına aldı. S.S ifadesinde hırsızlık olaylarını K.K., Ç.Ş. ve Ş.Y. ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Bunun üzerine diğer 3 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda aralarında iki adet televizyon, üç adet buzdolabı, iki adet çamaşır makinası, odun kesme motorunun da bulunduğu çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan K.K., Ç.Ş ve Ş.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, S.S. ise tutuklanarak Ferizli L tipi Cezaevine gönderildi.