Erenler Belediyesi’nin “Ramazan Buluşmaları” adı altında düzenlediği ve büyük ilgi gördüğü iftar programı Bekirpaşa’da devam etti.

2 BİN KİŞİ KATILDI

Erenler Belediyesi’nin “Ramazan Buluşmaları adı altında düzenlemiş olduğu iftar programının bu seferki adresi Bekirpaşa mahallesiydi. AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Bekirpaşa Mahalle Muhtarı Alaattin Akbıyık, Erenler İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, Kadın Kolları Başkanı Nagihan Çolakoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Halil Yavşan, Son yüzyılın canlı tanığı Hafız Hasan Hoca ile birlikte yaklaşık 2 Bin kişinin buluştuğu iftar programı Bekirpaşa’yı şenlendirdi. İftar programına katılan tüm mahalle sakinlerini tek tek selamlayan Milletvekili Yavuz ile Başkan Öztürk’e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.
Birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofranın etrafında toplanan Bekirpaşa’lılar iftar öncesinde büyük bir mutluluk içerisinde sunulan semazen gösterileri ile ilahiler dinlerken, program Kuran tilaveti ile devam etti. Ezan ile birlikte alanı dolduran Bekirpaşalılar hep birlikte oruç açtı. İftar yemeğinin ardından çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinlikte sahneye koyulan gölge oyunu Hacivat – Karagöz çocuklar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

“KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

İftar sonrası kısa bir konuşma ile halkı selamlayan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Bekirpaşa mahallemizde kardeşlerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde olmak, onlar ile aynı sofranın etrafında toplanmak bizlere büyük bir mutluluk vermekte. İftar soframıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Tuttuğumuz oruç ile manevi dirilişimizi gerçekleştirip, nefislerimizi terbiye edeceğimiz mübarek ayda birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin daim olmasını, barışın ve huzurun pekişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN ÖZTÜRK’E TEŞEKKÜR ETTİ

İftar sonrası konuşma yapan Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz; “Ramazanı Şerifte tertip edilen bu organizasyonların son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’ü tebrik ediyorum. Ramazan önemli bir ay. Çünkü evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı diye tanımlıyoruz Ramazan ayını. Bu anlamda bir rahmet ayı içerisinde bulunduğumuzun idraki içerisinde bu süreci geçirmemiz gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştirildiği, kimsesizlerin gözetildiği, garibin gurebanın imdadına yetişildiği bir ay olması gerekiyor. Dolayısı ile böyle bir ayın içerisinde bulunurken bir yandan da Dünyanın çeşitli yerlerinde inim inim inleyen Müslümanların o iniltileri de duyulması gerekiyor. Mısır’da Suriye’de olanları izliyorsunuz. Onlar için duada bulunmamız gerekiyor. Allah yardımcıları olsun. Bizde şükretmeliyiz. Huzurumuz var ağız tadıyla bir Ramazan geçiriyoruz. Birlik beraberliğimiz var. Kavgasız gürültüsüz savaşsız bir ortamda geçiyor bizler için Ramazan. Bir yandan Erenler Belediye Başkanımız Erenlerin çehresini düzeltmeye çalışırken, bir yandan da hükümetimiz elinden geleni yapmak sureti ile insanlarımızı daha fazla refaha ulaştırmanın derdini taşıyor. Allaha şükürler olsun böyle güzellikler içerisinde bu Ramazanı geçiriyoruz. Rabbim bizi yine böyle hep birlikte sağlık sıhhat içerisinde nice Ramazanlara ulaştırsın, bir kez daha bu türden güzel organizasyonlarla insanımız bir araya getiren ve birlikte iftar açmasına vesile olan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ramazanınız mübarek olsun” dedi.