Serdivan’daki fırıncıların da destek verdiği organizasyonda Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın ve Sakarya Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Akova’nın yanı sıra Sakarya Fırıncılar Odası’ndan Ömer Gönenç ile birlikte un yüklü tırı edilen dualar eşliğinde uğurladı.

Duanın ardından kısa bir konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Bayırbucak’ta yaşanan drama herkesin tepki göstermesi gerektiğini ifade ederek “Biz bu zulmün bir an önce durmasını diliyoruz. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali biz de elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince zor şartlarda yaşayan ve zulme karşı direnen kardeşlerimize ilçemizdeki esnaflarımızla birlikte destek olmak istedik. İnşallah bu yardımlar artarak devam eder. Herkes şunu bilmelidir ki Türkiye her zaman mazlumun yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir.” dedi.

İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın ise yapılan yardımların önemine değinerek, yardımların en kısa sürede yerine ulaştırılacağını söyledi. Aydın, Başkan Yusuf Alemdar’ın koordinesinde bölge esnaflarıyla birlikte gerçekleştirilen yardımın zor günler geçiren Bayırbucak’taki Türkmenlere sağlayacağı maddi desteğin haricinde manevi yönden de anlamının son derece önemli olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.


Vefat Eden Annesinin Vasiyetini Yerine Getirdi

Yardım tırının hareketinden önce alana gelen bir vatandaş da, 10 gün önce annesini kaybettiğini belirterek, vefatından önce annesinin Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere bıraktığı ve vasiyet ettiği parayı İHH yetkililerine verdi.