Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından bazı internet sitelerine yüksek miktarlarda ilan bedeli ödenmesiyle ilgili haberimiz üzerine harekete geçen bazı meclis üyeleri, faturaların detaylı incelenmesini istedi.

Medyadetay.com’un gündeme getirdiği konu, geniş yankı uyandırdı. SATSO tarafından, bazı yerel sitelerin kestiği yüksek miktardaki ilan faturalarının Hesapları İnceleme Komisyonu tarafından kontrol edildiği ve yönetim içinde huzursuzluğa neden olduğu belirtilirken, meclis üyelerinin de duruma tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Bazı meclis üyelerinin, söz konusu yüksek miktardaki ödemelerden haberdar oldukları ve bunun rahatsızlığını dile getirdikleri de belirtiliyor.

Medyadetay.com’u arayan ve adını vermek istemeyen bir meclis üyesi de, konunun doğruluğunu teyit ederken, “Bazı internet sitelerine çok yüksek miktarlarda ödemeler yapıldığı doğrudur. Bu internet siteleri ile yapılmış herhangi bir anlaşma da bulunmamaktadır. Sadece SATSO çalışanı bir kişinin karar vermesi doğrultusunda bu ödemeler gerçekleşmektedir. Bu konu daha önce de gündeme gelmiş ve rahatsızlık dile getirilmiştir. Ancak SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuya duyarsız kalmıştır. Bazı meclis üyelerine göre SATSO’da yaşanan bu durum tam bir skandaldır. SATSO, bir iki internet sitesinin yandaşı olamaz, olmamalıdır. Bir çalışanın beceriksizliği yüzünden SATSO’nun bu şekilde kullandırılması çok ayıptır. Kösemusul’un, SATSO’nun imkanlarını kime, ne amaçla bu şekilde kullandırdığını açıklamasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan ismini açıklamayan meclis üyesi, Kösemusul’un istifa etmesi gerektiğini de dile getirdi.