Temeli 2011 yılında atılan 37,5 metre kubbe genişliği ile Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan 5 bin  kişilik Hendek Merkez Rasim Paşa Cami’nde ilk teravih namazı yoğun katılımla kılındı.
Kadir Gecesi nedeniyle Hendek Müftülüğü ve Rasim Paşa Cami Yardımlaşma ve Yaptırma Derneği tarafından program düzenlendi.
Programa, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Rasim Paşa Merkez Cami Derneği Başkanı Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya eski İl Müftüsü Ahmet Şark, Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, iş adamları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Rasim Paşa, Kur’an-ı Kerim sesleriyle inledi
Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programda, Hendek Merkez Rasim Paşa Cami bahçesinde 5 bin kişilik iftar verildi. Yoğun katılımla gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler ile başladı. Cami Kur’an-ı Kerim sesleri ile inledi.
25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, iftar öncesi masaları tek tek gezerek, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı.

 
İlk teravih namazı
Binlerce Hendeklinin katıldığı iftarın ardından Rasim Paşa Merkez Cami’nde akşam namazı kılındı. Namaz sonrası Sakarya eski İl Müftüsü Ahmet Şark, Kadir Gecesi nedeniyle sohbet verdi. Yoğun kalabalığın katıldığı gecede sohbet sonrası hep birlikte Rasim Paşa Merkez Cami’de ilk teravih namazı kılındı. Kadir Gecesi’nde Rasim Paşa Merkez Cami’de ilk teravih namazını kılmak için vatandaşlar camiye akın etti.

 
Sakal-ı Şerif ziyareti
Teravih sonrası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif’i tekbir ve ilahiler ile birlikte ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
5 bin kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasim Paşa Camii’nde 3 bin kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon, şadırvan yer alıyor. Program sonunda vatandaşlara şerbet ikramı yapıldı.