Adapazarı Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından “Gelişim Projesi Eğitim Programı” konulu seminer düzenlendi.

Kişisel Gelişim ve Enerji Uzmanları Tolga Hancı ve Yeliz Rüzgar tarafından birim müdürleri ile personele ayrı ayrı iki ayrı kategoride seminer veriliyor. Haziran ayının ilk haftasında başlayan seminer 7 Temmuz’da sona erecek. Her hafta Salı günleri verilen ve yaklaşık 5 hafta sürecek olan seminerde müdürlere ve personele, Ön Görüşme ve Değerlendirme, Etkin ve Etkili İletişim, Takımdaşlık, Hizmet Memnuniyet Stratejileri, Zaman ve Stres Yönetimi ile Motivasyon konu başlıklı eğitim veriliyor. İhtiyaç duyulan zamanın her zaman insanın kendisinde olduğuna dikkat çeken Yeliz Rüzgar, zamanı en iyi kullanmanın formülleri hakkında bilgi verdi.

3F FORMÜLÜ

Belediye personelinin sürekli iletişim halinde olan bireyler olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Tolga Hancı, eğitimde 3F formülü olan Fizyoloji, Fokus, Filoloji teorisi hakkında belediye personeline sunumda bulundu. İnsan hayatında büyük önemi olan 3F formülünü anlatan Hancı “Fizyolojiniz duruşunuzdur, nasıl baktığınız, nasıl yürüdüğünüz, nasıl bir ruh hali içinde olduğunuzun fiziksel yansımasıdır. Müzik dinleyerek, dans ederek, hareket ederek veya spor yaparak fizyolojinizi değiştirebilirsiniz” dedi.

ODAKLANIN

Hancı, “Fokus (Odak) ise dikkatinizi neye verdiğinizdir, odağınızda neler var, gerçekten istediklerinizi ve gitmek istediğiniz hedefleri odağınızda tutmalısınız. Kendinize bir hedef belirleyin ve dikkatinizi ona verin, bu sayede algıda seçicilik ile fırsatlar ve tesadüfler devreye girecektir. Filoloji ise kendinizle olan konuşmalarınızda nasıl bir dil kullandığınızdır, olumlu mu, olumsuz mu? Değişim dediğimiz zaman bütün bunların değişmesinden bahsediyoruz. Eğer değişmeye karar verdiyseniz fizyolojinizi, fokusunuzu ve filolojinizi (üçünü birlikte) değiştirerek işe başlamanız gereklidir” diye konuştu.