Kaza yapan bir ailenin ortada kalan altı aylık bebeğine sahip çıkarak önce doyuran ardından ayağında sallayarak uyutan sağlık memuru Ergin Gemiköz, insanlık vazifesini yaptığını söyledi. Sakarya Toyota-Sa Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesinde 1999 yılından beri sağlık memuru olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası Ergin Gemiköz, Kurban Bayramının 4’üncü günü mesai arkadaşı Gökhan Bölükbaşı tarafından hastanede dinlenme odasında ayağında uyuttuğu bir bebekle fotoğraflandı. Tek bir kare çekilen fotoğrafta Ergin Gemiköz kazazede bir ailenin ortada kalan 6 aylık bebeğini ayağında sallayarak uyuturken görüldü.



“BEN İNSANLIK VAZİFEMİ YAPTIM”

Bir anda gelişen olay hakkında konuşan sağlık memuru Ergin Gemiköz, şöyle konuştu: “Bayramın 4’üncü günü Ankara’dan İstanbul’a giden bir ailenin 6 aylık bir bebeğinde travma yoktu ama anneye 3 antibiyotik yaptığımızdan dolayı bebek anne sütü alamıyordu. Ondan dolayı mamasını verdim, sallayarak uyuttum. Çocukları zaten çok sevdiğimden dolayı bunu yaptım. Bunu tek başıma yapmadım. Ekip işiydi. Hemşire arkadaşlarımız da aracı oldu. Onlarla birlikte yaptık. Hemşire arkadaşlar anne ve babayla ilgilenirken ben de çocuğu sallayarak uyuttum. Genelde böyle bir durumda karşılaşmadım hiç. Burası travma hastanesi depremden sonra aktif olarak çalışan bir hastane. Çok yoğun bir şekilde böyle bir vaka gelmemişti. İnsanlık vazifemi yaptım diyebilirim.”



HASTA VE HASTA YAKINLARIYLA İLGİLENİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Alemdar ise, “Sağlık personeli arkadaşlarımızın işlerinde hakikaten ne kadar özverili davrandığını ve hastalarımızın hasta yakınlarımızın sorunlarıyla birebir ilgilendiğini gösteren güzel bir örnek oldu. Arkadaşımıza bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Alemdar, Ergin Gemiköz’ün bu hareketinden dolayı ödüllendirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile özel bir yazışma yapacağını ifade etti.