Richmond Nua Wellness Spa otel’in ruhsatında usulsüzlük olduğu iddiası ile hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilen Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu “Böyle bir proje tekrar gelse hiç tereddüt etmeden yine altına imzamı atarım” dedi. Sapanca Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında konuşan İbrahim Uslu, meclis üyeleri tarafından Richmond otel hakkında sorulan soruları cevapladı. Soruşturma kararına ilişkin iddialarla ile ilgili Danıştay 1.Dairesine itiraz ettiklerini belirten Uslu, “Konu hakkında bilgi sahibi olan olmayan herkes konuşuyor. Sen burada bunu yaparsan turizmci nasıl gelecek. Bakın Mahmudiye’nin tepesinde devlet ihaleye çıktı. 2 kişi teklif vermiş. Keşke bir şeyler yapılsa. Köy canlanır, turizm canlanır. Tüm davalara rağmen devam ediyorum” diye konuştu.

Kıyı Kanuna göre açık olması gereken ancak otel tarafından tel örgü çekilerek kapatılan göl kenarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Uslu, “Otelin ön tarafını biz açtık ama yine kapatmışlar. Bende kıyıların açılmasından yanayım ancak bizden önce yönetimde olan yönetimler özellikle Kırkpınar bölgesinde göl kıyılarını sözleşme ile başlarına tahsis etmişler” dedi.

Uslu, konu hakkındaki açıklamalarına şöyle devam etti: “Richmond’un yeri kimin? Vakıflar Genel Müdürlüğünün. Burada, yap işlet devret olarak 19 yıllığına yapılmış bir mülkiyet var. Metrekare arttırılmış diyorlar. Deprem yönetmeliği diye bir şey var. Burada inşaatı yapan şahıs veya firma her şeyi buna göre yapmak zorunda.

Aşağıya tünel kalıplarla beton atmak zorunda. Nitekim firma aşağıya 2 kat bodrum yaptı. Burayı da SPA olarak kullanıyor. Ne yapacaktı yani toprağın üstünde öyle duracak mıydı. Orası normalde sığınak. Zaten çoğu resmi kurumda da sığınak olarak ayrılmış yerler yemekhane veya başka amaçlarla kullanılıyor. Konu budur. Kim kime rant sağlamış” dedi.