Tiryaki mesajında, “Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetin 93. yılını kutluyorum. Şüphesiz, Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kurduğumuz son devlettir ancak, tek devlet değildir. Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda kurulan Anadolu Selçuklu Devleti'nin 939.; Osmanlı Devleti'nin de 717. Kuruluş yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. Ancak, Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi olan Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmaktadır. Bu hazımsızlığın neticesi olan saldırılar aralıksız devam etmektedir.

Aziz Milletimiz, cesaret, fedakârlık ve öz iradesiyle kurduğu Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya göstermiştir. İstiklal Harbini zaferle neticelendirerek millet iradesine dayanan Cumhuriyetimizi kuran ecdadımızın evlatları olarak, bağımsızlığımıza ve bayrağımıza göz dikmiş hainlere, 15 Temmuz gecesi gereken cevabı vererek, egemenliğimiz ve milli irademize bir kez daha sahip çıktık. İnanıyorum ki, Milletçe, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkarak, Türk Kızılayı Sakarya Şubesi olarak en güçlü katkıyı sunacağımıza can-ı gönülden inanıyorum.

Bu inançla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet'in mimarı olan İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kızılay Başkanından Kızılay Haftası Mesajı
Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki, Türk Kızılayının kurulduğu 1868 yılından bu güne din, dil, ırk ve statü gözetmeksizin yardıma muhtaç tüm insanların yardımına koştuğunu da belirtti. Tiryaki, “Türk Milleti’nin sevgi, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma duygularının vücut bulmuş halidir. Savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi birçok afette muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştıran Kızılay, kan bağışı, ilk yardım, sağlık ve sosyal hizmetler gibi birçok alanda aktif bir rol üstlenerek örnek bir kuruluş olduğunu geçmişte olduğu gibi bugün de tüm dünyaya göstermiş, muhtaçların ve mazlumların gönlünde taht kurmuştur. 
148 yaşında olan Türk Kızılayı’mızın 29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftasını kutlar, tüm Kızılay ailesine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.