Konuyla ilgili bir açıklama yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar sevgi, kardeşlik, barış ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı mübarek Ramazan ayında yaşanan hain saldırının, terörün hiçbir değer tanımadığının en bariz örneği olduğunu belirtti.
Başkan Alemdar, “Terör saldırıları, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur, barış ve istikrarını hedef almaktadır. Büyük mücadeleler sonucunda beraberce kurduğumuz aziz vatanımızı bölmek isteyen insanlıktan nasibini alamamış hainler, milletimizin aklıselim ve sağduyusu sayesinde çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır.
Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamaması dileğiyle bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
 
Çarşamba günkü etkinlikler iptal 
 
Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı sebebiyle bir günlük ulusal yas ilan edildiği ifade edilirken,  bu kapsamda Çarşamba günü Serdivan Ramazan Etkinliklerindeki tüm programların da iptal edildiği belirtildi.