On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlandığımız şu günlerde mübarek Kadir Gecesi’nin milletimize hayır getirmesi temennisinde bulunan Alemdar; “Bu mübarek gecenin hürmetine Rabbim, ettiğimiz duaları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bizi bölmek ve birbirimize düşürmek isteyenlerin planlarını, oyunlarını akim bıraksın” dedi.
 
Kur'an-ı Kerim'de, ''Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır'' mealindeki ayetle bu gecenin bereket gecesi olduğunu dile getirenBaşkan Alemdar, “Bu gecenin getirdiği bereketin ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin 
kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu şuurla Kadir Gecemizi idrak edeceğiz.” dedi.
 
“Milletimiz kararlı bir duruş sergilemeye devam edecektir”
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısına da değinen Başkan Alemdar “Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayanlar karşısında milletimiz tek yürek olarak kararlı bir duruş sergilemeye devam edecektir.” dedi.
 
Başkan Alemdar tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, “Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum.'' dedi.