AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı mesajında şunları söyledi, “29 Ekim 1923 Ülkemde, Cumhuriyetin ilan edildiği tarih olması nedeniyle bizim için ayrı bir önem sahiptir. Ülkemiz bulunduğu güçlü konuma gelene kadar çeşitli zorlu süreçlerden geçmiştir. Her dönem zorluklara göğüs germiş bir millet olarak tüm zorlukların üstesinden geldik.
Türkiye Cumhuriyeti, değerli milletimizin bizlere verdiği güç ile birlikte ilerlemeye, gelişmeye devam ediyor. Ekonomi, Demokrasi ve Sanayileşme alanlarında yapılan yenilikler ile ülkemiz gelişmekte ve gelişmiş ülkeler arasında yer almaktadır. Milli Projelerimiz ile birlikte dışa bağımlılığımız azalmakta, üretim ekonomisine sahip olduğumuz içinde Milli gelirimiz her geçen gün artmaktadır.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’e doğru ilerlerken hayata geçirilen dev projelerle ülkemizin refah seviyesi artarak devam ediyor, dışa bağımlılığımız her geçen gün azalıyor. Savunma sanayinde ve teknoloji anlamda kendi mühendislerini yetişen milli yazılımlar üreten bir Türkiye var.
Bugün dünyanın en iyi 20 ekonomisini içinde yer alabiliyorsak, var olan küresel krizlerin içinden yara almadan çıkabiliyorsak, kendi tankımızı, kendi gemimizi, kendi uçağımızı üretebiliyorsak, çağın gerektirdiği teknolojiye ulaşan sayılı ülkeler arasında isek Bu başarının arkasında Türkiye Cumhuriyeti’nin hür iradesine sahip halkımızın imzası bulunmaktadır.
Türkiye’mizin kuruluş yıllarından itibaren yaşadığı zorluklarla geldiği bu güçlü halini unutmadan,  barış ve kardeşliğin ilelebet sürmesini diliyor, aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.”