AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu’nu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“Yeni binalar hizmet kalitesini arttırdı”

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Baro Başkanlığı görevine seçilen Recep Hacıeyüpoğlu’nu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Mustafa Ak’a Başkan Yardımcıları Metin Kurtuluş, Ali Güney, Celal Buluş, Ravda Keçeoğlu ve ilçe yönetim kurulu üyesi Necmi Balcılar eşlik etti.  Ziyaret sırasında Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu,  Adalet Sarayı’nın işlevsellik yönünden yetersiz olduğunu söyleyerek, yeni adliye binasının gerekliliğinden bahsetti. İlçe Başkanı Mustafa AK, Baro bu isteğinde haklı diyerek şunları söyledi. Başkan Ak “Mahkemelerin düzenlemesi ve yeni binalara geçilmesiyle halkımıza verilen hizmetin kalitesi artmıştır. Bu sadece hizmet kalitesiyle ilgili değil, vatandaşın adliyelere karşı olan çekimserliğini almaktadır.  Adalet Sarayı da Yeni yerleşim bölgesine bir hareket sağladığı yadsınamaz. Adalet Sarayı haricinde Adliye Binası daha da iyi hizmet için gerekli fakat bu ve benzeri yapıların yapılabilmesi için uygun alanlara ihtiyaç vardır. Şehir Merkezlerinde ise uygun alan bulmak, kamulaştırma yapmak zor. Adalet Sarayının işlevselliği tartışılabilir fakat ulaşılabilirlik konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu yargı konusunda Siyasi Partiler ve Sivil Toplum kuruluşlarının gözlemleri, önerileri bizim için önemlidir diyerek şunları söyledi. Baro Başkanı Eyüpoğlu, “Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeni Anayasa konusunda olsun diğer konularda olsun her türlü önerilerine açığız. Anayasal düzenlemelerin istişare içinde herkese söz hakkı verilerek yapılmasından yanayız” dedi.  

Baro Başka Recep Hacıeyüpoğlu ziyaretlerinden dolayı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve beraberindeki heyete teşekkür etti. İlçe Başkanı Mustafa Ak, “Adaleti sağlayan Baromuzun her zaman yanındayız” diyerek Baro Başkanına yeni görevinde başarılar diledi.