“Bu halk hainlerin hakkından gelecektir”
İstanbul’da yaşanan ve 37’si emniyet mensubu, 44 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısına değinen Baro Başkanı Zafer Kazan, tarih boyunca çok büyük badireler atlatan bir millet olduğumuzu hatırlatarak, “Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Teröre boyun eğen bir devlet hiç olmadık. Bu zor günleri atlatacağız. Çok daha güçlü olacağız ve sandıkları gibi birbirimize düşmeyecek, kardeşlik duygusu ile birbirimize daha sıkı sarılacağız. Teröre karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Herkes müsterih olsun. Bu halk dün olduğu gibi bugün de hainlerin hakkından gelecektir” dedi.
Sakarya Barosu olarak şehrin sorunlarına hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarına dikkat çeken Başkan Kazan, Geyve’de kurulması planlanan Çimento Fabrikası ve Şeker Fabrikası hakkında çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesi ile valilik tarafından açılan davaya da değindi.

“Geyve’de çimento fabrikasına hayır!”
Başkan Kazan, Geyve gibi bir tarım arazisi üzerinde yapılması planlanan çimento fabrikasına kesinlikle karşı olduklarını söyleyerek, “Geyve gibi bir toprağa çimento fabrikası kurmak hangi akla sığar? Bu bir cinayettir. Ben halkımızın buna izin vereceğine inanmıyorum. En başta da Baromuz dimdik bu fabrikanın karşısında duracaktır” diye konuştu.

Şeker fabrikası
Valiliğin Şeker Fabrikasına açtığı davayı da “çok isabetli bir karar” olarak değerlendiren Başkan Kazan, Sakarya Barosu olarak bu davaya müdahil olacaklarını ve sorunun biran önce çözüme kavuşması için iradelerini ortaya koyacaklarını belirtti.

Adliye ve Emniyet Müdürlüğü binası
Şehrin gündeminden hiç düşmeyen yeni adliye binası yeri için de değerlendirmelerde bulunan Başkan Kazan, “Büyük bir arazi üzerinde hem Adliye binasının hem de Emniyet Müdürlüğü binasının planlanması mümkündür. Bunun için Donatım mevkiinde Bölge Adliye Binasının hemen yanında 130 dönüm büyüklüğünde gayet uygun bir arazi söz konusudur. Bunun değerlendirilebileceğini düşünüyorum” diyerek aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü binası için de görüşlerini ifade etti.