Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını önemsediğini ve millete faydalı her türlü faaliyete devlet olarak destek olacaklarını belirterek, “Hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem de STK’larımızla işbirliği içerisinde hareket edeceğiz” dedi.

İHH’yı insani yardım çalışmalarından dolayı tebrik eden Balkanlıoğlu, Arakan’da kesilmek üzere bir de kurban bağışında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdiresi Pervin Töre de, “İHH, uluslararası insani yardım çalışmaları ile ülkemizin yüz akı, gurur kaynağı bir sivil toplum kuruluşumuz. Yardıma ihtiyacı olan mazlumlara el uzatan, destek olan herkesten Allah razı olsun. Çalışmalarınız çok kıymetli bizlere de bu konuda sizleri desteklemek görevi düşüyor” dedi.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın da, “İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda sizlerin desteğiyle 89 ülkedeki yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine 43 bin kurban hissesi ulaştırmıştı. Bu sene de 106 ülke ve bölgede kurban çalışması yapacağız. Sakarya İHH olarak Somali ve Arakan’da gerçekleşecek organizasyonları biz koordine edeceğiz. Kurban bedelimiz bu sene tüm ülke ve bölgeler için 620 TL. Sakaryalı hemşehrilerimizi, tüm halkımızı belki de senede bir defa et yiyebilen mağdur, mazlum muhtaçlara destek olmaya davet ediyoruz. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdiremiz Pervin Töre’ye bu kapsamda bağışları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.