Edinilen bilgilere göre Akyazı'da yaşanan olayda, 70 yaşındaki Hüseyin Türkan isimli vatandaş arkadaşları ile birlikte balık tutmak için Mudurnu Deresi’ne gitti. Türkan, dereye ağ attığı esnada bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Suya düşen Türkan, arkadaşları tarafından sudan çıkartılırken, arkadaşları 112 ekiplerine ulaşamadıklarını iddia ederek, durumu bildirmek için bir kahvehaneye giderek yardım istediğini ifade etti.

Konunun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, 112 ve Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi (SAKTİM) ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan SAKTİM ekipleri, derenin karşı tarafına geçerek Hüseyin Türkan’ı, sağlık ekiplerine ulaştırdı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Türkan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Türkan'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp'a gönderilirken, konu ile ilgili inceleme başlatıldı.

112’ye ulaşamadık iddiası
Jandarmaya olayı anlatan ve ismi henüz öğrenilemeyen Türkan'ın arkadaşı; “Biz kenarda bekliyorduk, o ağ ata ata geliyordu. Ağ beline bağlıydı. Ağı attı. Ağ takılınca dengesini kaybetti ve suya düştü. Biz koştuk ama yetişemedik. Sudan çıkartarak hemen kıyıya çektik. 112’yi aradım fakat ulaşamadım. Akyazı’ya giderek yardım istedim. Açıkçası orada biraz karmaşık bir durum vardı. O su çok derin değildi. Başka bir şey var mıdır bilemem” dedi.

Bir günde ikinci boğulma vakası
Öte yandan, Akyazı Yongalık Mahallesi'nde Mudurnu Deresi kenarına pikniğe giden bir ailenin 5 yaşındaki çocukları, su kenarında oynarken dereye düşmüş ve ailesi tarafından kurtarılarak hastanede tedavi altına alınmıştı.

70 yaşındaki adamın boğulması ile birlikte, Mudurnu Deresi'nde aynı ikinci boğulma vakası yaşanmış oldu.