Başkan Akdardağan, “Görev yaptığımız süre içerisinde her zaman esnafımızın çıkarlarını ön planda tuttuk. Her zaman esnafımızın sesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Sakarya’nın en büyük esnaf odası olarak, esnafımızın derdiyle dertlendik, sevinciyle mutlu olduk. Bakkal esnafına hizmet etmek onurların en büyüğüdür. Bugüne kadar birçok sorunun çözümü için Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in öncülüğünde mücadele verdik. Birçok sorunun çözümü sağladık, taleplerimizin takipçisi olduk ve birçoğunun çözmenin mutluluğunu yaşadık” dedi.

Akdardağan, “İlk günkü heyecanımızla hizmet etmeye devam ederken, şahsıma ve yönetimimize gösterilen teveccüh nedeniyle ayrıca teşekkür ediyoruz. Yine iktidarıyla, muhalefetiyle sorunlarımıza duyarlılık gösteren siyasilere, kurum ve kuruluşlara, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve tüm ilçelerin belediye başkanlarına, kaçakçılığın engellenmesinde yoğun çaba gösteren Emniyet ve Jandarmamıza teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

Akdardağan, “Bugüne kadar birlikteliğimizi nasıl muhafaza ettiysek, aynı birliktelikle yeni dönem için kongreye gidiyoruz. Oda üyelerimize hizmete devam etmek istiyoruz. Görev süremiz içerisinde bugüne kadar yaptığımız ve her platformda dillendirdiğimiz sorunların çözümü için çok çalıştık. Birçok sorunu çözmenin yanı sıra, takibinde olduklarımızda var. Odamıza hizmet etmek onurdur ve bu mesleğin mensubu olmak en büyük gururdur. Yeni dönemde taleplerimizin karşılanması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Hedeflerine ilerleyen Sakarya’nın ekonomi çarkının dönmesinde, sosyal patlamanın engellenmesinde büyük pay sahibi olan bakkal esnaflarının saygınlığının artmasının yanı sıra, kaçakçılık oranlarının düşürülmesi, internet hizmetlerinin artması, esnafın temsili, bazı yasal düzenlemelerin çıkarılması için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Yaptıklarımızı uzun uzadıya saymayalım. Merak eden herkes dediklerimize, yaptıklarımıza odamızın resmi internet sitesi üzerinden bakabilirler” diye konuştu.

Son günlerde oda yönetimi üzerine yapılan algı ve baskıların sonuç vermeyeceğini belirten Akdardağan, “Daha öncede belirttik; Mesleği bakkal dahi olmayan, marketçilerle birlikte masa başında oturup esnafımıza baskı yapanlara en güzel cevap kongremizde verilecek. Böyle algı operasyonlarına, vesayetçi yaklaşımlara bakkal esnafımız pirim vermez.  Daha önce ilan etmemize rağmen odamızın genel kurulunun 1 Ocak’ta yapılmadığı şeklinde bazı yayın organlarında haberler yaptırıldı. Bunların kimin yaptırdığını biliyoruz” dedi.

Akdardağan son olarak, “Odamızın Genel Kurulu 7 Ocak 2018 Pazar günü yapılacağını aylar öncesinden açıklamıştık. Bunu bilmeyen bir tane bile esnafımız yok.  Şimdi son kez tekrarlıyoruz; Şölen havasında yapacağımız, esnafımızla kucaklaşacağımız genel kurulumuz 7 Ocak 2018 Pazar günü saat 11.00’de Adapazarı Çark Mesire Düğün Salonunda yapılacaktır. Tüm esnaf ve sanatkarlarımız davetlidir. Esnaflarımızdan ricam herkes katılım sağlasın ki, birlikteliğimizi görenler gereken cevabı alsınlar” şeklinde konuştu.