Şehir genelinde kontrolsüz bir şekilde açılan tütün satış yerlerinin bakkal ve bayi esnafını zor duruma düşürdüğünü belirten Başkan Akdardağan, “Sigaraya gelen son zamlar vatandaşı kıyılmış sarma tütüne yöneltti. Yaptığımız gözlemler neticesinde ise şehrimiz genelinde tütün satış yerlerinin hızla artışa geçtiğini görüyoruz. Sigaraya alternatif olan bu satış yerlerinde ne olduğu belli olmayan tütün mamulleri satılmaktadır. Bilindiği gibi kaçak sigara ile yapılan mücadele önemli başarılar elde edilen ilimizde şimdi de bu sorun baş göstermiştir. Durum o kadar vahim hale geldi ki tüketicileri sokağındaki bakkalına ya da bayisine giderek sarma tütün talep eder olmuştur” dedi.

Akdardağan, “Genel Başkanımızın da belirttiği gibi bakkalın önünde şimdi de kaçak sarma tütün ve makaron tehdit bulunmaktadır. Tabi ki ruhsatlı, kurullara uyan ve kayıtlı olan tütüncüler bir şey demiyoruz. Ancak sayıları hızla artan tütün satış yerlerinin denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde açıldığını düşünüyoruz. Durum böyle olunca sokağında tütüncü sayısı artan bakkallarımız zor duruma düşmüştür” diye konuştu. 

Kaçak sarma tütün ve makaronla mücadele için 2017 yılında çıkarılmış olan caydırıcı cezaların uygulanmasını, şehrimizdeki yöneticilerden sayıları hızla artan kayıtsız tütün satış yerlerine sınırlama getirmesini beklediklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Hem kontrolsüz bir şekilde her yerde açılan zincir market mağazalar, hem de gittikçe çoğalan kaçak sarma tütün satış yerleri ile ilgili bakkal esnafını koruyacak adımlar bir an önce atılmalıdır. Binlerce bakkal esnafımız ve aileleri bu konularda önce devletimizden sonra yerel yöneticilerimizden destek beklemektedir” dedi.