“İşbirliğimiz sürecek”

Başkan Akdardağan, “Temsil ettiğimiz grubun içerisinde yer alan meslek erbapları adına 2015 yılının pek de beklediğimiz gibi geçmediğini gördük. İki seçimin yaşandığı, siyasilerin esnaf merkezli projeler üretmediği, az da olsa destek gördüğümüz yoğun bir yılı geride bıraktık. Geride bıraktığımız yılda esnafımızın sorunlarının çözümü konusunda milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamlarımız ve yerel yöneticilerimiz ile işbirliğimizi arttırdık. Özellikle kaçak sigara ve ürünler konusunda emniyet güçlerimizle diyaloglarımızı arttırdık, arttırmaya da devam edeceğiz. Sorunlarımızın çözümü için çalışmalarımızı sürdürürken, azda olsa iyileştirilmelerin yapıldığı düzenlemelerin takipçisi olacağız” dedi.

“AVM’lere sınırlama getirilsin”

Birçok ilçede yeni açılacak olan alışveriş merkezlerine karşı alınan önleyici kararlara sevindiklerini belirten Başkan Akdardağan, “Böylelikle ilçelerdeki esnaflarımız bir nebzede olsa rahatlamıştır. İlçelerin belediye meclislerinde, yeni açılacak marketlere ruhsat verilmemesi veya sınırlama getirilmesi kararları alınmıştır. Talebimiz Sakarya Büyükşehir Meclisinde de bu konunun karara çıkmasıdır. AVM’ler ve süpermarketlere karşı esnafımızın dik duruşunun belediyelerimizce desteklendiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Yeni yılda da en büyük beklentilerimizden biri budur” dedi.  

“Beklentilerimiz”

Başkan Akdardağan, yeni asgari ücrete verilecek devlet desteğinin Bağ-Kurlu esnafa da verilmesi, yeni yılda hükumet tarafından kaybolmaya yüz tutan mesleklerin desteklenmesi kapsamına bakkal esnaflarının alınması, sosyal gelir destek primlerinin tamamen kaldırılması, yeni işyeri açan esnafın 3 yıl boyunca vergiden muaf tutulması, faizsiz kredi verilmesi, esnafa verilen 30 bin liralık faizsiz kredinin kapsamının yeniden düzenlenerek borcu olsun, olmasın tüm esnafa verilmesi, esnaf enflasyonunun önlenmesi, çıraklık eğitiminin güçlendirilmesi ve ekonomik istikrarın sürmesi temennisinde olduklarını söyledi.