12 Ekim 2015 - 10 Kasım 2015 tarihleri arasında İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen eğitimlerde Aile Eğitim Programı kapsamında 8 farklı alanda dersler verildi.  Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında düzenlenen eğitimde eğiticiler tarafından 0-18 Yaş Çocuk Gelişimi, Okul-Aile İletişimi, Genel Sağlık ve Hastalık Bilgisi, Çocuk ve Ergen Sağlığı, Ergenlik ve Ergenlikte Cinsellik, Medya ve İnternet Kullanımı, Madde Bağımlılığından Korunma ve Etkili İletişim Kurma Becerileri konularında bilgiler verildi.

Sertifika töreninde konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, “İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altında olan çocuklarımızın günlük bakımları, beslenmeleri, güvenlikleri, arkadaşlık ve dostluk ilişkileri, yardımseverlik, hayırseverlik ve hoşgörü duygularının gelişmesi bizim için çok önemlidir. Çocuklarımızın eğitimlerindeki başarıları kadar, manevî değerlerimize karşı duyarlılığını ve sosyal alandaki iletişim güçlerini de önemsiyoruz” dedi.

“Hep beraber olumlu geri dönüşler alacağız”

Işıksu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Biz biliyoruz ki, çeşitli gerekçelerle koruma altına alınan çocuklarımız sizlere emanet, bu yüzden bu eğitim programlarında sizlerle bir araya geliyoruz. Biliyoruz ki, bugün sonuna geldiğimiz bu hizmet içi eğitim programıyla, eğitimcilerimizden sizlere geçen bilgiler sizlerden de çocuklarımıza geçecek, hep beraber olumlu geri dönüşler alacağız. Onların gelişimlerinin desteklenmesi, zararlı alışkanlıklardan korunmaları, sosyal ilişkilerinin güçlenmesi amacıyla yola çıktığımız bu eğitimlerin, hem sizin mesleki gelişiminize hem de kuruluşlarımızdaki hizmet kalitesine olumlu yansıyacağına inanıyoruz. Yani mesleki gelişim ve hizmet kalitesi bir arada yükselecektir. Eğitim boyunca Aile Eğitim Programı kapsamında eğitim veren eğiticilerimize teşekkür ediyor, eğitimini tamamlayan tüm bakım personelimizi tebrik ediyor, kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Program sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, 4 hafta boyunca süren eğitimin bitiminde katılımcılara katılım belgelerini takdim etti.