“Sakarya ile gönül bağımız var”

TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nedim Arsal’ın da eşlik ettiği ziyarette Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, misafirperverlikleri için Vali Nayir’e teşekkür etti.

Demirtaş, “Öğrencilik yıllarım Sakarya’da geçtiğinden dolayı burayla bir gönül bağımız bulunuyor. O dönem İTÜ’ye bağlı bulunan Sakarya Mühendislik Fakültesinden mezun oldum. Özellikle yaşadığı büyük depremleri de göz önüne alırsak, Sakarya mesleki olarak da benim daima yakından takip ettiğim kentlerdendir. Bunun yanı sıra Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanlığını yürütmemiz hasebiyle akraba topluluklarının yoğun olarak yaşadığı şehrimizde, birlik üzerinden farklı faaliyetlerimiz de bulunuyor. Deprem sonrası inşa edilen yapılarla ilgili Sayın Valimizle işbirliği içerisinde çalışmalarımız da oldu. Sakarya ile hiçbir zaman irtibatımızı kesmedik. Bu güzel kentin gelişmesi açısından bizlerden beklenen ne varsa katkı vermeye hazırız” dedi.

“Bakanlığımızın ilimizdeki çalışmaları çok önemli”

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “Yeni Hükümet Sistemi ile birlikte Bakanlığımızın Milli Emlak Genel Müdürlüğünü de bünyesine katarak güçlü bir yapılanma içerisine girdiğini görüyoruz. Bakan Yardımcımız ile birlikte yine alanında uzman üst düzey yetkililerinin ziyaretleri bizleri de her alanda cesaretlendiriyor. Bu tür ziyaretler ilimiz adına yapılacak çalışmaların istişare edilmesi açısından da kıymetlidir. Deprem ve afet riskine tabi Sakarya gibi büyük bir kentte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalar fazlasıyla önem arz ediyor. Bununla birlikte Sayın Bakan Yardımcımızın büyük bir sivil toplum hareketlerinden olan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanlığını yürütmesinin, özellikle yerel yönetimlerle işbirliğinin geliştirilmesine, sorunların da hızlı ve doğru bir şekilde çözülmesine yardımcı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.