Bir dizi ziyaret için Sakarya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen mahalle buluşması programına katıldı. Programda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, protokol de hazır bulundu.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı selamlama konuşmasında, “G-20 zirvesi var biliyorsunuz. Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin zirvesidir. 2015’te G-20’ye başkanlık yaptık. Biz G-20 zirvesine başkanlık yapıncaya kadar G-20’nin içinde kadınla ilgili hiçbir inisiyatif yoktu. Dünya’nın en gelişmiş 20 ülkesi var. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, G-20 zirvesinin içinde kadınlar da olacak dedi ve Kadın 20’yi, G-20 zirvesinin içine kurduk. Şu anda yeni başkanlığı üstlenen Almanya ve bir önceki Çin de bunu devam ettiriyor” dedi.



“Sistem Erdoğan sonrası için”
Bakan Çavuşoğlu sözlerinin devamında, “Bizim şu anda referanduma götüreceğimiz sistem esas, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye için gerekir. Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye’nin sigortasıdır getireceğimiz sistem. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Yoksa demokraside sistem olur. Hükümete Cumhurbaşkanı da başkanlık eder, başkan da başkanlık eder, başbakan da başkanlık eder. Ülkemizde krizler neden oldu? Neden o gün ülke yüzde 50 fakirleşti? Neden Türkiye’nin IMF’ye borcu iki katına çıktı. Bunlar hep Başbakanla, Cumhurbaşkanı kavgasından oldu. Bugün Türkiye’de kavga yoksa, başbakanla cumhurbaşkanı arasındaki kardeşlik duygusundandır. Kol kırılır yen içinde kalır anlayışındandır. Az mı çektik Sezer’den? Cumhurbaşkanımız başbakanken Sezer’den az mı çekti? Her birini mesele yapsaydık, her biri kriz değerinde kriz olabilirdi. Ama biz Türkiye’nin selameti için sabrettik. İnandık inandığımız kutlu yolda yürüdük, sabrettik Allah’a şükür o engelleri aştık aşıyoruz” diye konuştu.