Edinilen bilgilere göre Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesi Dost Sokak üzerinde bulunan S.D.'ye ait 2 katlı bir evin bacasında yangın çıktı. Yangını fark eden ev sahipleri durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Konunun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Olay yerin gelen ekipler yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Faciaya dönüşmeden söndürülen yangın rahat bir nefes aldırırken, konu ile ilgili inceleme başlatıldı.

İtfaiye uyarmıştı
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı baca temizliğinin önemine vurgu yaparak, baca kirliliği nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda da bulunmuştu. Karbonmonoksit zehirlenmelerine ve yangınlara karşı bacaların mutlaka temizlenmesi gerektiğini ifade eden ekipler bu işlemin bilinçli bir şekilde profesyonel yardım alarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Baca temizliği yaptırmak isteyen vatandaşlar İtfaiye Daire Başkanlığı’na giderek müracaat etmelerinin gerektiği de açıklamada yer almıştı.

Bir diğer yangın ise Akyazı ilçesi İnönü Mahallesi 7014 No’lu Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu kişilerin oturduğu evin bacasında yangın çıktı. Balkona da sıçrayan yangını gören komşular durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Konunun bildirilmesi üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan itfaiye erlerince yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay ile ilgili inceleme başlatıldı.