Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel 13 Ağustos'ta başlayan 2011-2012 av döneminin 24 Şubat itibariyle sona erdiğini açıkladı. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3’üncü maddesi doğrultusunda kurulan Merkez Av Komisyonu Kararlarına göre 2013-2014 av sezonu başlayıncaya kadar Kara avcılığının bütün gruplarda kapandığını belirten Demirel, bu tarihten sonra belgeleri olsa bile avlananlara ceza-i işlem uygulanacağını söyledi.

Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3. maddesi doğrultusunda kurulan Merkez Av Komisyonu Kararlarına göre 18.08.2012 tarihinde I.Grup kuşların avı ile açılan 2012-2013 Av dönemi 24 Şubat 2013 tarihi itibariyle bütün gruplarda tüm yurtta sona erdi. Daha önce 25 Kasım 2012 tarihinde I. Grup kuşlardan Bıldırcın ve üveyik. 27 Ocak 2013 tarihinde II. Grup kuşlardan Kınalı Keklik ve Kaya Kekliği ve I. Grup Memelilerden Yaban Tavşanı ve Ada Tavşanı avcılığı kapanmıştı.”

Yaban Domuzu avının da 15 Mayıs'a kadar yasak olduğunu belirten Demirel; "24 Şubat - 15 Mayıs arası Yaban Domuzu'nun da avlanması yasak. Kaçak avcılık konusunda denetimlerimiz tüm hızıyla sürecek. Yasak ve ruhsatsız avcılığın önüne geçmek için İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte hareket içindeyiz. Avlanmanın her türlü yasak olduğu dönemde avcılarımızın da özen göstermesini diliyoruz. Domuz avında sürek avlarına katılacak avcılardan sürenciler haricindekilerin avcılık belgesi sahibi olmaları şarttır. Mücadele amaçlı sürek avları av turizmi kapsamında da yapılabilmektedir” dedi.

Demirel, “Doğada yaşama ve üreme hakkı olan bu ekolojik denge unsurları olan canlıların kuluçka ve yavrulama dönemlerinde Avcılık yasak olduğundan köpek gezdirmek hayvanların yuvalarını bozmak yumurtalarını toplamak sürdürülebilir avcılığı baltalamak nesillerinin yok olmasından başka hiçbir işe yaramamaktadır. Tüm avcılarımızdan bunlara özen göstererek gelecek senelerde de avlanmanın mümkün olabilmesi için yasağa uymalarını istiyoruz. Bu nedenle; 24 Şubat 2013 Pazar günü sonu itibariyle Kara avcılığı bütün gruplarda tüm yurtta kapanmış oldu. Tüm avcı arkadaşlarımızın 2013-2014 Av sezonu başlamasına kadar kurallara titizlikle uymaları gerekmektedir” dedi.