Kaynarca’da yaşayan ve 65 yıldır çiftçilik yapan Nazmi Derin, karasabanla öküz ve manda ile 30 -35 dönüm buğday ektiklerini, şimdi 4x4 traktörleri olduğu halde masraftan dolayı 10 dönüm ekim yapmaktan korktuklarını söyledi.

Kaynarca’nın Saburlu Köyü’nde 65 yıldır çiftçilik yapan 78 yaşındaki Nazmi Derin, Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan’a yaptığı ziyarette bu yıl yaşanan saman sorununu ve neden buğday ekilmediğini anlattı.

Derin, “Benim çocukluğumda bir çift öküzle 30 - 35 dönüm tarlaya buğday ekerdik. Şimdi hepimizin kapısında 4x4 traktörümüz var ama 10 dönümden fazla buğday ekemiyoruz. Gübre, tohum, mazot fiyatları çok yüksek olduğu için buğday ekmekten korkar hale geldik. Devlet bize sahip çıksın. Çiftçiliği biz yapıyoruz. Tarımsal Krediyi fabrikatörler, tarımla ilgisi olmayan şirketler alıyor. Bu haksızlıktır. Kaynarca Ziraat Odası ilçemizdeki binlerce çiftçi ailemizin en büyük temsilcisi olarak bizim sesimizi duyurmaya devam etsin. Çiftçinin sesi olsun” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan ise ilçede 5 bine yakın ailenin geçimini tarımsal üretimden sağladığını belirterek, "Ziraat Odası olarak gördüğümüz aksaklıkları devletimizin ilgili kurumlarıyla, üniversiteyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, seçilmiş siyasetçilerimizle paylaşma çabası içinde oluyoruz. Her ne kadar zaman zaman bazıları rahatsız olsa da biz tarım kesimindeki sorunları duyurmaya devam edeceğiz" dedi. (www.kaynarcahaber.com)