Uğur Selman isimli vatandaş, Mithatpaşa Mahallesinde ADARAY’ın geçtiği güzergahın hemen yanında bulunan arazisine, kendisine sorulmadan tel örgü ve direk dikildiğini belirterek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar uzlaşmaya yanaşmadığını ifade etmişti.
Elindeki imar planlarına göre ADARAY’ın tel örgü ve direklerinin kendi arazisinde bulunduğunu belirten Uğur Selman, daha önce defalarca Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtiğini ve konuyu ilettiğini ancak ilgilenen çıkmadığını ifade ederek, tel örgüleri kepçe ile söktürmüştü.
Yaşanan bu olay üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi bölgeye bir ekip göndererek, yeniden ölçüm yaptırmış ve Selman’ın haklı olduğu ortaya çıkmıştı.


Kepçe ile tel örgüleri söktüren ve arazinin kendisine ait olan kısımlarını kazdırarak işaretleyen Uğur Selman, 20 günü aşkın bir zamandır Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kendisiyle anlaşma yapmasını bekliyor.
Ancak söz vermesine rağmen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun sorunu çözmediğini kaydeden Uğur Selman, bugün yeniden harekete geçerek, arazisinin sınırlarına direk dikti.


Olayı haber alan Devlet Demir Yolları ise bir yetkili göndererek, bölgede inceleme yaptırdı. İnceleme sonucuna göre, ADARAY’ın sefer yapmasının sakıncalı olduğu kanaatine varılarak tutanak tutuldu ve ADARAY seferleri de belirsiz bir zamana kadar durduruldu.
Saat 14.10 itibariyle ADARAY’ın seferlerinin durdurulmasıyla trene binmek için Arifiye’ye gitmek isteyen vatandaşlar da istasyonda kaldı.
Demir Demiryolları yetkilisi ise, dikilen direklerin rayların hemen yanında olması nedeniyle ulaşımın yapılamayacağını söyleyerek, rayların kaydırılmasının en az 1,5 yıl sürebileceğini ifade etti.


Arazi sahibi Uğur Selman da, amacının kimseyi mağdur etmek olmadığını belirterek, “Raylar arazimden geçiyor. Haklı olduğum belediye yetkililerince de kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu sorunu çözeceğine dair söz vermişti ama bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı. Ben de anlaşma sağlanamadığı için arazimin sınırlarına direk diktim” dedi.


Öte yandan aynı yerde arazisi bulunan Abdullah Ergüneş isimli vatandaş da, belediye tarafından Çark Deresi kenarına yapılan yürüyüş yolunun bir kısmının kendisine ait olduğunu dile getirdi. Ergüneş de, kepçe ile kazdırdığı yerlere direk dikerek arazisinin sınırlarını belirledi.
Ergüneş, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüyüş yolu yaparken kendisine sormadığını ve arazini kullandığını söyleyerek, sorunun çözülmesini istediğini kaydetti. / TUĞRUL GÜMÜŞEL