Gündem maddeleri öncesi söz hakkı alan MHP Meclis Üyesi Selim Özen, Güneşler’de mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın kira sözleşmesine uymadığını iddia ederek konuyla ilgili soruşturma talep edeceğini söyledi. Belediyenin bu konuda mağduriyet yaşadığını ifade eden Özen, “Sevgi Çiçeği Rehabilitasyon Merkezi olarak açılan dernek şimdi özel bir mülkiyet olarak hizmet vermeye başladı. Eğer özel mülkiyet olarak çalıştırıyorsa başka yerde de çalıştırabilir” dedi.

Özen Hızırtepe’deki kaldırımlardan esnafın çok mağdur edildiğini de belirterek, bazı alt yapı kurumlarının kapaklarını kaldırımdan geçirdiğini söyledi.

Emekliye konut

MHP’li meclis üyesi Orhan Büyü ise 60 yaş indirimli 65 yaş ücretsiz olan toplu taşıma Özel Halk otobüslerinin bu kurala uymadığını ifade ederek, 60 ve 65 yaş üstü olanların bazı özel halk otobüslerinde bu haklarından yararlanamadığını söyledi. Emekliye konut projesini de dile getiren Büyü, “Emekliler Derneğine bireysel başvurular yapılıyor.Cevap veremiyoruz. Bu konunun detaylarının açıklanmasını istiyoruz”dedi.

Öğrenci için TCDD

MHP’li Meclis Üyesi Erhan Acar, Ada Treninin şehir merkezine getirilmesi ile ilgili yaptığı gündem dışı konuşmada, “Ben üniversiteyi İstanbul’da okumuş bir öğrenci olarak okula gidip gelirken hep Devlet Demiryollarını kullandım. Otobüs işletmelerine bakıyorsunuz İstanbul 35 TL olmuş.Bir öğrenci için bu çok büyük para.Öğrenci alternatif ulaşım aracı bulamayınca mecbur kullanıyor. Otobüs İşletmeleri de istediği zammı uyguluyor” diye konuştu. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Bezci'nin Sosyal Medya Twitter hesabından yayınladığı Sakarya'yı ve değerlerini aşağılayan twitini hatırlatan Acar, “Bir akademisyene Sakarya’yı aşağılayan bu sözler yakışmadı. Tarihimizi bilmemesi çok acı” dedi.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım

Gündem dışı konuşmalara cevap veren Başkan Dişli, Güneşler’deki Sevgi Çiçeği Merkezi’nin iyice araştırılmasını istedi. Başkan Dişli, 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımla ilgili yaptığı konuşmada, Bakanlık özel halk otobüslerine ücretin karşılığını yatırıyor. Genel anlamda sorun yaşanmadığını biliyorum.Ancak bu konuda sıkıntı nerede varsa orayı takibe alarak gerekenin yapılması için çalışma yapılmalıdır” dedi. Başkan Dişli, emekliye konut yapımı konusunda vazgeçilmiş bir durum olmadığını ifade ederek, tüm yasal işlemler bittikten sonra konuyla ilgili açıklamanın yapılacağını söyledi.

Gündem dışı konuşmalar sonrasında gündemdeki 8 madde görüşülerek onaylandı.