Binden fazla kurban hissesi bağışı ile Sakarya’dan ciddi bir destek sağlayan Sakarya İHH bu sene Irak, Somali ve Arakan’daki kurban çalışmalarını organize etti.

Arakan’da yaşanan zulme bizzat şahitlik eden Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, tüm Türkiye’den gelen destekle 4 bin 550 hisse kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve maddi olarak da desteklediklerini söyledi. Arakan’da insanların kendi durumlarına bakmaksızın Türkiye’yi çok sevdiklerini ve her zaman ülkemize dua ettiklerini belirten Aydın, “Bu gönül bağını daha da çelikleştirmeliyiz. Arakan ekibinde bulunan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ve Hak-iş İl Temsilcisi Mesut Gökdemir’e de ayrıca teşekkür ediyorum”  dedi.

Somali’de kurban çalışmalarını organize ederek Sakarya’ya dönen ekip adına konuşan Yaşar Kahraman, “Açlık, yoksulluk ve susuzlukla mücadele eden Somali’de mazlum ve ihtiyaç sahipleri ile bir araya geldik. Gönül coğrafyamızın en mahzun beldelerinden şehrimize selamlar getirdik. Toplamda 3 bin 150 hisse ile yaklaşık 25 bin aileye yardım ulaştırdık.  Ayrıca 80 yetim ailesi ile program yaptık. Çalışmalarımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.