Bu kapsamda TÜVASAŞ’a verilecek olan 100 adetlik vagon siparişi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak Yüksek Planlama Kuruluna sevk edildi.
Bu amaçla, TÜVASAŞ içerisinde alüminyum vagon gövdesi imalat fabrikası kurulacak. Kurulacak Fabrika için Kalkınma Bakanlığından yatırım ödeneği alınırken, söz konusu fabrika binasının projeleri tamamlandı ve yakın süre içerisinde yapım ihalesine çıkılacak.
TÜASAŞ’tan yapılan açıklamada, “Alüminyum gövde imalatı ile ilgili olarak, yan duvar, dam ve şasi imalatı için gerekli robotik kaynak makineleri hattı, alüminyum gövde çatma için kullanılacak robotik kaynak makinesi hattı ve alüminyum gövde alt komplelerinin talaşlı imalatında kullanılacak işleme merkezi için ihale süreci başlatıldı. Ekim ayı içerisinde ihale edilecek. Söz konusu Milli Tren Projesi ile ilgili proje geliştirme süreci devam etmekte olup,  ilk tasarım aşaması tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında kullanılacak ana komponentler ile ilgili satın almaya esas teknik şartnameler hazırlanmış olup satın alma ve ihale süreci başlatılmıştır. İlk etapta toplam 10 adet vagondan oluşan 2 adet prototip tren dizisi 2018 yılı içerisinde işletmeye verilecek şekilde çalışmalar devam etmektedir” denildi.