Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ’nin devam eden jeotermal sondaj çalışmaları kapsamında Akyazı’da sonuca ulaşıldığının müjdesini verdi. Çalışma yapılan sondaj alanını SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile ziyaret eden Başkan Toçoğlu, “Daha önce jeotermal kaynak arama çalışmalarına başladığımızı kamuoyuna duyurmuştuk. 3 ilçemizde devam eden çalışmalarda ilk olarak Akyazı bölgesinde sonuç aldık. Bin 500 metre derinlikte termal suya ulaştık. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 
Uluslararası standartlarda
Toçoğlu, “İlk belirlemelere göre bulunan suyun sıcaklığının 36 derecede olduğu görüldü. Üretimle beraber bunun 40 dereceyi bulmasını bekleniyoruz. Ayrıca kaynakta saniyede 30 litrelik bir debi mevcut. Aldığımız sonuçlar uluslararası standartlarda çünkü bu standarda göre 26 derece ve üzeri termal su kapsamında değerlendiriliyor. Şuan da suyla ilgili gerekli testler yapılıyor. Sıcaklık, debi ve su mineralleri de bu testler sonucunda netlik kazanacak. İnşallah olumlu sonuç alınması halinde bölge ekonomisine ve turizmine yeni bir soluk kazandıracağız. Bu ilçemiz, şehrimiz, Türkiye ve hatta dünya için çok güzel bir gelişme” diye konuştu.

 
Bin 500 metrede sonuç alındı
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Proje çalışmalarımız kapsamında jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yapacağımız bölgelerde SASKİ ekiplerimiz gerekli jeolojik etüt ve proje çalışmaları yaparak, belirli bölgelerde çalışmalarını başlatmışlardı. Bu kapsamda Sapanca Uzunkum, Serdivan Yazlık ve Akyazı Harunusta Mahallelerinde jeotermal kaynak arama sondaj çalışmalarına start vermiştik. Hamdolsun çok kısa bir sürede Akyazı’da sonuç aldık. Ümit ediyoruz ki, sondaj çalışmalarını sürdürdüğümüz diğer bölgelerimizden de güzel haberler gelecek” ifadelerini kullandı.