Protokolün amacı; Akyazı İlçesindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin spor, sanat, kültür, bilim alanlarında yarışmalarını sağlayarak, eğitim süreçlerine destek olmak, yarışma ortamı içinde birbirleriyle tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, fair-play ruhunu aşılayarak centilmence yarışmalarını sağlamak, ayrıca öğrencilerin dini ve milli değerlerini kavramalarına katkıda bulunmak.

Kenan Sofuoğlu Aile Parkında başlayan toplantıya; Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, Akyazı Millî Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Fevzi Bora, Akyazı basın mensupları, Akyazı ilçesindeki bütün okul müdürleri ve geçtiğimiz sene spor dalında derece yapan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler ise, Spor: futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, satranç, atletizm, judo, karate, bilek güreşi, geleneksel çocuk oyunları. Sanat: fotoğraf, resim, kısa film. Kültür: bilgi yarışması, şiir yazma ve okuma yarışması, geleneksel çocuk oyunları. Halk kategorisi: Akyazılı hanımlar güzel yemek yarışması. Kurumlar kategorisi: kurumlar arası futbol, voleybol müsabakası.

Akyazı’da 2015 Yılında Türkiye şampiyonasında dereceye giren tüm branşlardaki sporculara Çeyrek altın verildi.

Karatede; 30 kiloda Türkiye Birincisi olan Zeynep Birinci ve 25 kiloda Türkiye birincisi olan Sena Coşkun’a ödülünü ilçe emniyet müdürü Murat Bal verdi. 40 kiloda Türkiye birincisi olan Murat Kenan Özen ve 45 kiloda Türkiye İkincisi olan Oğuzhan Ekinci’ye ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan bayındır verdi.

Güreş dalında; 53 ve 38 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Muhammet Çeliker ve Talha Beşir’e ödülünü Akyazı Millî Eğitim Müdürü Recep Özdemir verdi. 53 Kiloda Türkiye Birincisi olan Ensar Bıyık ödülünü Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Fevzi Bora, 35 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Ensar Ata ödülünü Akyazı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak ve Ünal Gündüz verdi.

55 ve 42 Kiloda Milli Takımda Uluslararası müsabakada 3. Olan Talha Özdağ ve Cihan Desteci ödülünü Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’dan aldı.

Son olarak Jimnastik Dalında 10-11 yaş kategorisinde Türkiye İkincisi olan Berra Yazıcı Ödülünü Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı’dan aldı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan; "Bu başarının devamını diliyorum. Sporla uğraşan gençler kötü alışkanlıklar elde etmez. Bu genç yaşta spora yönelmesi gençlerimizi 40 yıl bu disiplinle götürecek onları kötü alışkanlardan daima koruyacaktır. Bunun için daha çok sporcularla Akyazı'yı temsil ederek gençlerimize yol göstermeliyiz" dedi.