Akyazı tören alanında gerçekleştirilen Muhtarlar Günü programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir,  Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Mahalle Muhtarları, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, oda başkanları, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile vatandaşlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş törende yaptığı konuşmada, “Muhtarlık, bulunduğu bölgedeki halkın sosyal ihtiyaçlarıyla ilgilenen ve halkı diğer idari kurumlara karşı temsil eden resmi bir kurumdur. Bu kurum her ne kadar halk tarafından pek önemli olarak görülmese de devletin merkezi otoritesini güçlendiren en küçük birimidir. Halkın oyları ile seçilmiş kişiler olan muhtarlar, halkın ihtiyaçları için her türlü fedakârlıktan ve görevden asla kaçmazlar. O hizmeti de halkına ulaştırmak için çalmadık kapı bırakmazlar. Muhtarlık böyle kutsal bir görevdir. Bu vesile ile 19 Ekim Muhtarlar günümüzü tebrik ediyor vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törenin ardından Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Kenan Sofuoğlu Aile Parkında Muhtarlarla bir toplantı yaptı.
Toplantıda muhtarlar, mahallelerindeki sıkıntı ve ihtiyaçları dile getirdiler.