Demokrasi Nöbetinin 10. Gününde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı’daki demokrasi nöbetine katıldı.

Meydanı dolduran kalabalığa bir konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “15 Temmuz’dan itibaren demokrasi nöbetine ender uyan ilçelerden biri de Akyazı. Her gece bu kalabalığı görünce duygularımı hangi kelimelerle dile getireceğimi bilemiyorum. Kısaca bir cümle söylüyorum, damarlarımdaki kan bu vatana feda olsun, canım Akyazı’ya feda olsun” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu da konuşmasında, kalkışma hareketinin başlamasından bu yana Akyazılı vatandaşların meydanları tıklım tıklım doldurmasından gurur duyduğunu söyledi. Demokrasi Nöbetine katılan Milletvekilleri de, duyarlı davranışlarından dolayı ilçe sakinlerine teşekkür etti.


Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Vali Coş, “Devletimizin ve milletimizin kaderinde önemli hadiseye şahitlik ettiniz. O hadisenin yön değiştirmesinde melun darbe girişiminin başarısız olmasında büyük bir görev aldınız. Bu darbeci hainlerin de devletimizden gasp ettikleri silahlarla, araçlarla, uçaklarla, tanklarla, helikopterlerle insan vicdan, merhamet, hak, hukuk, adalet, nizam gözetmeden yapmaya başladıkları katliama göğsünüzü siper ederek dur dediniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.