Bu amaçla;  Akyazı Belediyesi Kuzuluk ek binasında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Akyazılı Oda Başkanları, Sivil Toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Sakarya Orhan Bey Üniversitesi Uygulamalı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Akyazı’ya kurulması için bu zamana kadar Ankara ile sık sık iletişim halinde bulunan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, fakültenin ilçeye mutlaka getirileceğini söyledi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da toplantıda bir konuşma yaparak, “Havası, suyu, yemyeşil doğası, misafirperver insanı ile güzel ve şirin ilçemiz, 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun yapılması ile daha da taçlanacak. Akyazı ulaşım olarak hem İstanbul’a hem de başkentimiz Ankara’ya olan yakınlık mesafesi ile gözde bir konumdadır. İlçemizin taşıdığı özelliklerle doğa, tarım, turizm, termal diyarı olarak 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun yapılması için en uygun konumda olan ilçedir. İlçemizdeki birçok kurum ve kuruluşumuz da en başından beri bu fakültenin Akyazı’da açılmasını istiyor ve destek veriyor. Sağlık Bilimleri Fakültesinin yanında Akyazı Kimya ve Metalurji Fakültesi, Tarım, Orman, Hayvancılık ve Doğa Bilimleri Fakültesinin de kazandırılması için fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize bu okulları kazandırmak amacıyla bugüne kadar emeği geçen destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


 
Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı da fakültenin ilçeye kazandırılmasının önemine değinerek, “İlçemize bu okulu kazandırmak amacıyla bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemizi her yönden kalkındıracağını ve daha da ilerilere taşıyacağını umut ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Mustafa İsen de, “Sakarya’ya kurulacak Orhan Bey Üniversitesinin en az bir veya daha fazla fakültesinin Akyazı’ya kurulması için konuyu yakından takip ettik. Yine benimle birlikte Akyazı’dan Belediye Başkanımız, Kamu kurum ve kuruluşlarımız, il ve ilçe teşkilatımız ve onların yönetim kurulu üyeleri,  tüm oda başkanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın çabaları meyvesini verdi. Yüksek Öğrenim Kurulu YÖK ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Akyazı’ya 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun gelmesi için gerekli kararı netleştirdik. Akyazı 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun yapılması ile sağlık ve jeotermal açısından oldukça gelişecek ve Sakarya’nın jeotermal ve sağlık kenti Akyazı olacak” dedi.