Adapazarı Belediyesi Bilgievi’nde düzenlenen ilk eğitimde konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Halil Kalabalık, “Çocuk Hakları”yla ilgili eğitim verildi. Nefes alan her bireyin devlete sorumluluğu olduğunu belirten Kalabalık, çocukların da kendi haklarını bilmeleri gerektiğini kaydetti. İkinci eğitim programı olan “Akran Arabuluculuğu” konulu eğitim semineri ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Murat Erdem tarafından verildi.

İki yaşıt arasında çıkan tartışmada üçüncü bir kişinin onlara arabulucuk yapması gerektiğini belirten Doç. Dr. Murat Erdem, “Okulda farklı kültürden öğrenciler var. Dolayısıyla kültürel çatışmalardan sorunlar çıkıyor. Ayrıca erkek öğrenciler arasında güç gösterileri, kız öğrenciler arasında daha basit konulardan, birbirlerine söyledikleri herhangi bir sözden anlaşmazlık çıkabiliyor. Bu konuda hepiniz birbirinizden sorumlusunuz. Aranızdaki anlaşmazlıkların çözümü için şiddet ya da başka yollar yerine önce arabuluculara başvurunuz” dedi.

Arabuluculuk eğitimi sonunda öğrencilerin daha sakin ve verimli iletişim kurduklarına değine Doç. Dr. Murat Erdem, “Arabuluculuk eğitimi alan öğrenciler hoşgörülü olmayı ve verimli iletişimin yöntemlerini öğrenir ve uygular. Arkadaşlık ilişkilerini pekiştirirler ve yaratıcı fikirler üretirler. Ergenlik dönemi sorunlarını daha kolay atlatırlar ve kendilerini doğru ifade etme yeteneği kazanırlar. En önemlisi de barışı, şiddete tercih ederler” dedi. 

Seminer sonunda Kütüphane Müdürü Tarkan Demirbaş, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Halil Kalabalık’a plaket takdim etti. Bilgi evi öğretmenlerinden Nalan Sinan da Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç.Dr. Murat Erdem’e plaket takdim etti.