Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in ev sahipliğindeki buluşmaya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Ordu Valisi Tuncay Sonel de katıldı. İki gün boyunca Ordu’nun tarihi ve turistik bölgelerini gezen belediye başkanları, keyifli bir hafta sonu geçirdiler.

“Bilgi paylaşımı yaptık”
Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve ekibine teşekkür eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Ordu ülkemizin en şirin illerinden birisi. Bugün burada AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla bilgi paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Birlikte neler yapabiliriz, nasıl birbirimize destek olabiliriz gibi konuları değerlendirdik. Hilmi Başkanımıza ve ekibine misafirperverliği için teşekkür ediyorum” dedi.

“Ordu’nun çehresi değişiyor”
Ordu’nun çehresinin değiştiğini söyleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Bu toplantı Ordu için önemli bir toplantı. Belediye Başkanı arkadaşlarımız Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in daveti üzerine Ordu’ya geldiler. Biz de kendilerini ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu program fikir alışverişi ve Ordu’muzun tanıtımı açısından oldukça önemli. Gelen misafirlerimiz Ordu’yu hem denizden hem de karadan görme fırsatı yakaladılar. Ordu denizi, yaylaları, şelaleleri, gölleriyle ve misafirperver insan yapısıyla görülmeye değer bir şehir. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın da çok önemli çalışmaları var. Ordu’nun çehresi değişiyor. Ben inanıyorum ki bütün değerleriyle birlikte Ordu, daha da yükselecek” diye konuştu.

“Dört dörtlük bir toplantı oldu”
Toplantı için Ordu’ya gelen misafirlerin Ordu’ya hayran kaldığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise, “Belediye başkanlarımıza Ordumuzun güzelliklerini tanıtma imkânı bulduk. Kendileri de yaptığımız çalışmaları çok beğendiler. Aynı zamanda belediye başkanı arkadaşlarımızla deneyimlerimizi, tecrübelerimizi paylaşma ortamı doğdu. Yaptığımız çalışmaları mukayese ettik. Bu toplantıdan Ordu’nun da çok güzel kazanımları olacak. Halkımızın sıcak ilgisi de gelen misafirlerimizin çok hoşuna gitti. Dolayısıyla halkıyla, şehriyle, doğasıyla çok güzel bir Ordu ortaya çıktı. Sonuç olarak dört dörtlük bir toplantı oldu” şeklinde konuştu.