Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirlenen Akyazılı Refik Gülmez'in cesedi, 28 Mart Çarşamba günü Mudurnu İlçesi Ilıca Köyü yakınlarında yol kenarında bulunmuştu.
Gülmez'in ailesi, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına katılarak cinayetin aydınlatılmasını ve katilin bulunmasını istedi.
Programda, Gülmez'in 5 yıldır başka biriyle beraber olduğu, eşinin de bir süre önce evi terk ettiği öne sürüldü. Gülmez'in ailesinin, beraber yaşadığı kadından ayrılarak eşinin yanına dönmesini istediği Gülmez'in ise 'ayrılırsam beni öldürecekler' şeklinde ifade kullandığı iddia edildi. 
Öldürülen Gülmez'in taşımacılık yaptığı, ayrıca hat kavgalarının içine girdiği de ileri sürüldü.
Programa katılan Gülmez'in annesi; "Üç yerinden vurup yol kenarına bıraktılar. Bir haber geldi. 'Refik vuruldu' diye. Buradan gittik. Benim oğlum yolun kıyısında yatıyordu. Bir elini gördüm, o kadar. Çamurlara kattık oğlumu. Üç kurşunla vuruldu benim oğlum. Gözünden, arkasından vuruldu. Onun önceden kavgaları vardı milletle, arkadaşlarıyla, ama ondan ama bundan bilemem" dedi.
Gülmez'in kızı ise cinayeti işleyenlerin bulunmasını isteyerek; "Kim ki bu kadar babama garezi olacak? Bu şekilde vurulacak kadar ne yaşadı merak ediyorum. Bulunsanlar istiyorum" diye konuştu. / www.akyazihaber.com