Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda 10 Mart’ta düzenlenen ‘Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği’ seminerine Tv 54 Yayın Koordinatörü Ahmet Bağ konuk oldu. Seminere Medya ve İletişim Program Başkanı Servet Sezgin, Öğretim Görevlileri Duriye Aydeniz, Zuhal Erol, Ali Koçak ve bölüm öğrencileri katıldı.

Mesleki hayatında birçok ulusal ve yerel medyada yöneticilik ve yayıncılık yapan gazeteci Ahmet Bağ, “Medya işletmeciliği riskli bir yatırım alanıdır. Büyük bir ekonomik güç gerektirir. Yerel bazda bu daha da zordur” şeklinde konuştu.

Medyada tekelleşmenin çok sesliliği ortadan kaldırdığına dikkat çeken Bağ, “Bu ortamda yeni medyaya ve internete doğru bir yönelme olduğunu görüyoruz. Çünkü medya tekelleri reklam pastasını daralttı” ifadelerini kullandı.

Tv 54’ünde internet üzerinde yayın yaptığını hatırlatan Bağ, bu alanda çalışacakların maddi beklentisinin ikinci planda kalması gerektiğinin daha isabetli olacağına dikkat çekti.

“Hayalleriniz olsun”

Medya ve iletişim okumanın ayrıcalık olduğunu vurgulayan Bağ, “Bu mesleği yapmak istiyorsanız gazetecilik ruhunuzda olmalı, hamurunuzda olmalı ve hayalleriniz olmalıdır. Kendinizi geliştirin ve her zaman bir B planınız olsun. Önyargı ile hareket etmeyin. Özgün ve özgür düşünün” dedi.

Daha sonra öğrencilerin soruları cevaplayan Bağ, meslek hayatındaki ilginç anekdotları da öğrencilerle paylaştı. Seminer sonunda Ahmet Bağ’a Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin ve Öğr. Gör. Duriye Aydeniz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.