Sakarya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program 8 yaşındaki Muhammed Mihca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Mekke’nin Fethi Sinevizyonu sonrasında selamlama konuşması yapan AGD Adapazarı İlçe Başkanı Selman İskender, “Fetih zalimlerin değil, Allah’ın yanında olan izzet ve şerefle bütün insanlığı tanıştırma mücadelesidir. Fetih İslam’ın karşısına çıkanlarla en güzel bir şekilde ve hakkı herkesin anlayabileceği bir biçimde mücadele etmektir. Mekke’nin fethi programları sadece burada değil Türkiye’mizde birçok il ve ilçemizde bu gece bu saatte düzenlenmektedir" dedi.

Mekke’nin Fethi’nin neden yılbaşı gecesi kutlandığını da açıklayan İskender, "Nasıldır ki o dönemde inanan insanlar kendilerine zorla dayatılan değerlerden rabbinin hoşnut olacağı değerlere hicret edip akabinde de bu kutlu fethi Mekke’nin Fethi’ni gerçekleştirip karanlığa gömülmüş bir çağı nasıl aydınlığa kavuşturmuşsa, bizler de milli gençlik olarak yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın zirve yaptığı bu zaman diliminden Allah ve Resulünün razı olacağı bir zaman dilimine hicret edeceği akabinde de iyiliğin ve doğrunun, güzelin ve adil olanın kim olduğu yeni bir dünyanın fethine ışık tutmak için bu gece ve bu saatte burada toplanmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından görme engelli Huzeyfe Aydın tarafından “Emanet” isimli şiir okundu. Daha sonra ise miniklerden oluşan mehteran takımı sahneye çıkarak gösterilerini sundu.