Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 8 sayfalık iddianameye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2015 yılında gönderilen bir dilekçe üzerine Muhammed Fatih Erdem hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüpheli Muhammed Fatih Erdem'in ByLock kullandığının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tespit edildiği anlatıldı. Şüpheli Muhammed Fatih Erdem'in, Erdem Holding bünyesindeki Erdgaz Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş., GEN-PA Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetve San Tic. A.Ş.'de icra kurulu başkanı olduğu ifade edildi.

MASAK raporu hazırlandı
Erdem'in şüpheli ve yönetim kurulu üyesi olduğu şirketlerle ilgili olarak Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından rapor düzenlendi.
Rapora göre, şüphelinin ortağı ve icra kurulu başkanı olduğu ERDGAZ Doğalgaz Toptan Satış A.Ş.'nin, Bank Asya hesaplarında yapılan incelemede şirket hesabının 2013 yılı Aralık ayı bakiyesinin 0 olduğu, 2014 yılı Aralık ayı bakiyesinin 8 bin 194 TL olduğu, dolayısıyla hesabın artan hesap olduğu görülmüştür. Yine şirket adına 24 Ocak 2014'te 500 bin dolar, 31 Ocak 2014'te 1 milyon dolar tutarlarında 2 adet katılım hesapları açıldığı anlatıldı. 
Şüphelinin, ortağı ve icra kurulu başkanı olduğu GEN-PA Telekomünikasyon ve İletişim Hiz. San. Tic. A.Ş. Bank Asya hesaplarında yapılan incelemede şirket adına 31 Aralık 2013'de 500 bin dolar, 11 Kasım 2014'te 3 milyon 500 bin TL, 22 Ocak 2014'te 1 milyon 500 bin dolar, 28 Ocak 2014'de 5 milyon TL, 23 Ocak 2014'te 1 milyon dolar katılım hesapları açıldığı belirtildi.

Şüphelinin, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu AGDAŞ A.Ş.'nin Bank Asya hesaplarında yapılan incelemede şirket hesabının 2013 yılı Aralık ayı bakiyesinin 105 bin 43 TL, 2014 yılı Aralık ayı bakiyesinin 89 bin 702 TL olduğu ancak 2014 yılı içerisinde kısmi artışlar olduğu, Mart 2014 tarihindeki bakiyenin 162 bin 591 TL ve Kasım 2014 tarihindeki bakiyenin 163 bin 508 TL olduğu TL olduğu tespit edildi. Söz konusu şirket hesaplarındaki para artışı ve yeni hesap açılışlarının FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatı üzerine örgüt üyelerinin takındıkları genel tavır doğrultusunda gerçekleştirdikleri banka hesap hareketleri arasında olduğu değerlendirildi.

Suçlamayı kabul etmedi
Şüpheli Muhammed Fatih Erdem'in Aralık 2018'de verdiği ifadesinde hayatının hiçbir döneminde FETÖ/PDY üyesi olmadığını ancak daha sonra bu örgüt içerisinde olduğunu öğrendiği bir takım FETÖ/PDY üyesi kimselerle çok yakın arkadaşlık ettiğini, bahsettiği arkadaşlar arasında yer alan Sinan Yıldırım isimli şahsın kendisini kandırarak ByLock programı yüklediğini anlattı. Bu programdan yaptığı görüşmeleri kabul eden Erdem ancak kesinlikle program üzerinden suç içerikli görüşmeler yapmadığını, ayrıca ByLock programı yüklendiğinde bu programın belli bir örgüte mahsus bir program olduğunu bilmediğini ve suçsuz olduğunu söyledi. Erdem'in yetkilisi olduğu şirketlerdeki Bank Asya hesap hareketlerinin kendi bilgisi dahilinde olmadığını, bu şirketlerin yüksek cirolu ve kurumsal yönetime sahip şirketler olduğunu, netice olarak şirketlerin finans departmanlarının karlılık amacı güderek muhtemel hesap hareketlerini gerçekleştirdiklerini, kesinlikle hesap hareketlerinin herhangi bir kimsenin talimatı yahut örgüt politikası doğrultusunda yapılmış hareketler olmadığını belirtti.

Örgüt üyeliğinden iddianame hazırlandı
Muhammed Fatih Erdem 17 Aralık 2018'de tutuklandı. Savcılık iddianamede, Muhammed Fatih Erdem'in FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütü üyesi olmadığını, bu örgüt içerisinde yer almadığını beyan ederek suçlamaları reddetmiş örgüte de şüphelinin beyanlarının suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirmesini yaptı. İddianamede şüphelinin sadece FETÖ/PDY tarafından kullanılan ByLock gizli haberleşme programını kullandığı, ayrıca bu örgütün gerçek amaç ve niyeti ortaya çıktıktan sonraki dönemdeki genel stratejisi ve üyelerinin hareket tarzı doğrultusunda Bank Asya'da hesaplar açtırarak para yatırdığı ve yüksek para hareketleri yaptığı ifade edildi. Şüphelinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunun sabit olduğunun anlaşıldığı anlatıldı.

HaberTurk.com