2016 yılındaki pazarlama stratejisini doğalgazın sağladığı konforlu yaşama odaklayan AGDAŞ, oluşturduğu pazarlama ekipleriyle tüm şehri gezerek kampanya detaylarını anlatıyor.
Ev ve kahvehane ziyaretleri ile bilgilendirme yapılıyor
AGDAŞ olarak şehirde doğalgaz bilinci oluşturmak ve doğalgazın konforunun herkes tarafından yaşanması için pazarlama ekiplerinin belirlenen bölgelerde ev ve kahvehanelere ziyaret gerçekleştirerek kampanyalarla ilgili, doğalgazın kullanım yöntemleri ve çevreye olan katkısı konusunda bilgilendirme yapıldığı aktarıldı. Ticari Hizmetler Müdür Faruk Gürpınar, özellikle kahvehanelerdeki doğalgaz kullanımının hızlı bir şekilde artış gösterdiğini, evsel kullanımının yanı sıra ticari anlamda da doğalgazın sağladığı büyük bir ayrıcalık söz konusu olduğunu, özellikle kahvehane sahiplerinin doğalgazın ekonomik boyutundan yararlandığını aktardı. Ticari kuruluşu olan müşterilerimizin hizmet üretimlerinde doğalgazı tercih etmeleri kendilerine büyük yarar sağlayacağını belirtti.

AGDAŞ mobil vezne ayrıcalığı
Doğalgaz konforunu yaşamak isteyen müşteriler bağlantı sözleşmelerini, kapılarının önüne gelen mobil vezne aracında taksitli ödeme seçenekleriyle ayrıcalıklı bir şekilde gerçekleştirebileceği söylendi. AGDAŞ Mobil Veznenin ayrıcalıklarından faydalanmak isteyen müşterilerin 444 54 99 numaralı AGDAŞ Çağrı Merkezi’ni arayarak detaylı bilgi alabilecekleri aktarıldı.