Son zamanlarda engelliler adına vatandaşlardan para toplayan kişi sayısı her geçen gün artarken, Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen de başka illerden gelerek Sakarya'da engelliler adına para toplayan kuruluşların illegal örgütler adına para topladıklarını iddia etti.

Başkan Özen, "Bize gelen şikayetlerden en önemlisi budur. Özellikle son zamanlarda ilçelerde engelliler adına aktif bir şekilde çalıştığımız için, bu konuda vatandaşların bize ulaşan şikayetleri mevcut. Şehrimize il dışından gelen bir takım derneklerinin ya da engelli sivil toplum kuruluşlarının, amacı doğrultusunda çalışmadıklarını görüyoruz. Engellilere hiçbir katkısı olmayan bu STK'lar ile geçmişte de çok karşı karşıya geldik. Maalesef vatandaşlarımız da özellikle köylerde dolaşarak engelliler adına yardım talep eden bu kişilere itibar ediyor. Ancak bu derneklerin engellilerle hiçbir alakası bulunmuyor” dedi.

Engelliler adına para toplayan kuruluşlara vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Selim Özen, "Engelliler adına para topladıklarını iddia eden kişilerin illegal örgütlere para topladıklarına şahit olduk. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2011 yılında terör örgütü PKK adına para toplandığını ve keşif amaçlı geldiklerini tespit etmiş. Burada yapılması gereken şey, vatandaşlarımızın duyarlı ve dikkatli olmasıdır. Gerçek engelli sahibi insanlar, yardım toplamak için kimsenin kapısına gitmez” diye konuştu.