Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin farklı noktalarında bulunan göletlerin bakımlarını sürdürüyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tarımsal sulama ve hayvancılık için kullanılan göletlerin SASKİ tarafından bakımları ve iyileştirmeleri yapılıyor. Adapazarı Işıklar Göleti ve Geyve Sekiharman Göleti’nde bakım ve güçlendirme çalışmaları tamamlanırken, yine Adapazarı’na bağlı Salmanlı Göleti’nde gövde güçlendirme çalışmaları devam ediyor. SASKİ, planlanan program dâhilinde şehir genelinde vatandaşların tarımsal sulama ve hayvancılık için kullandığı göletlerde çalışmalarını sürdürüyor.


 
Sekiharman ve Işıklar yenilendi
Konuyla ilgili olarak SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen tarımsal sulama ve hayvancılık amacıyla kullanılan göletlerde çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Yasası’nın hemen sonrasında söz konusu göletlerin tamamı incelenerek eksikler ve gerekli iyileştirme gereksinimleri tespit edildi. İlk olarak Geyve ilçemize bağlı Sekiharman Mahallesinde bulunan tarımsal sulama göletinde deforme olmuş sulama borularının tamiri gerçekleştirildi. Gölet gövdesinde de iyileştirme çalışmaları yapıldı. Adapazarı’na bağlı Işıklar Mahallemizde bulunan ve taşkınlar nedeniyle gövdesi büyük oranda yıkılan göletin gövdesinde de yenileme çalışmaları yapılarak tahliye boruları yerleştirildi” denildi.


 
Vatandaşa önemli destek
Açıklamanın devamında ise, “Yine Adapazarı’nda vatandaşlarımızın tarımsal sulama amaçlı kullandığı Salmanlı Göleti’nde de gövde iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kısa süre içerisinde orada da çalışmalarımızı nihayete erdireceğiz. Planladığımız program dâhilinde şehrimizin diğer noktalarında bulunan göletler içinde benzer çalışmalar olacak. SASKİ olarak hayata geçirdiğimiz projelerle vatandaşlarımızın musluklarına birinci sınıf içmesuyu ulaştırmakla kalmıyoruz aynı zamanda şehrimizin tarım ve hayvancılık faaliyetleri içinde vatandaşlarımıza destek sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.