Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Fen İşleri Müdürü Derya Dinçer Şirvanoğlu ve teknik personelle birlikte devam eden çalışmaları inceledi. Sıcak asfalt ve devam eden altyapı çalışmalarını inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bölgede gerçekleştirilen çalışmaları mahalle sakinleri ile birlikte yerinde inceleyen Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, aynı zamanda vatandaşların istek ve önerilerini dinledi. 2017 yılı yatırım programı dahilinde yol yapım çalışmalarını hızlandıran Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Hızırtepe Mahallesinde sıcak asfalt çalışması, Cumhuriyet Mahallesi’nin ikinci etabında bulunan 11 sokağında alt yapı çalışması, Camili ve Tuzla Mahallesi’nde yol açım çalışması gerçekleştiriliyor.

Adapazarı'nda hizmette kararlı adım

Başkan Yardımcısı Özüm, ilçe genelinde sıcak asfalt çalışmalarının 2017 yılı asfalt programı dahilinde devam ettiğini aktararak, “İlçemizin tüm yollarını konforlu olması için gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda 3 senedir çok ciddi bir asfalt çalışması gerçekleştirdik. Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerde asfalt çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. 2015 yılında 30 mahallemizin tamamında 104 bin ton sıcak asfalt çalışması, geçen yıl da 33 mahallemizde 80 bin ton asfalt çalışması yaptık. Bu yılda ekiplerimiz Adapazarı’nda girilmedik sokak bırakmadan Adapazarı’na hizmet adına bakım ve onarım çalışmaları yapıyorlar. İlçenin farklı noktalarında ekiplerimiz asfaltlama, tretuvar yapımı, kilit taşı tamiri ve yol açımı çalışması gerçekleştiriyorlar. Çalışmalar kapsamında yılsonuna kadar ilçe genelinde toplam 60 bin ton asfalt çalışması yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Prensibimiz “Önce insan”

Önce insan prensibini ilke edindiklerini belirterek sözlerine devam eden Özüm, “Adapazarı Belediyesi olarak tüm birimlerimizle, Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’nin önderliğinde, 'önce insan' prensibini kendimize ilke edinerek gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Adapazarı bırakmak adına ekiplerimiz her alanda gerçekleştirilen çalışmalarda Adapazarı’nı caddecadde, sokak sokak yeniliyor. Geçmişte olduğu gibi ilçemizde çalışmalarımız kapsamlı olarak sürecek. Mahallelerimiz yeni yüzlerine kavuşacak. İnşallah Belediyemizin güçlü hizmeti İlçemizin tamamında hissedilmeye devam edecek. Cumhuriyet Mahallesi’nde 11 sokakta yapımı devam eden alt yapı çalışmalarımız nedeniyle yollarımızdaki geçici sıkıntılara katlanan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Mahallesi’nde 2. etapta altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra ekiplerimiz 5 bin ton sıcak asfalt kullanarak 11 sokağı kapsayan düzenleme çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlayacak” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Başkanımız isteğimizi ikiletmedi ve hemen talimatları vererek işleri başlattı”

Asfalt çalışmasının yapılması, 11 bin nüfusu bulunan mahallede sevinç yaratırken HızırtepeMahalle Muhtarı Bedri Arslan, Adapazarı Belediyesine bölgeye getirdiği hizmet nedeniyle teşekkür etti. Asfalt çalışmalarını takip eden Bedri Arslan, "Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye mahallemizin asfalt sorununu bildirmiştik. Çünkü mahallemizin ciddi asfalt sıkıntısı vardı. Mahalle halkı yazın tozdan, kışın da çamurdan bıkmıştı. Çocuklarımız da okula gidip gelirken zorluk yaşıyorlardı. Başkanımız isteğimizi ikiletmedi ve hemen talimatları vererek işleri başlattı. Sayın Başkanımıza Adapazarı’nın genelinde ve mahallemizde yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugüne kadar yaptığı çalışmaların olumlu olduğunu gözlemliyoruz. Kendisine bundan sonraki hizmetlerinde de başarılar diliyoruz" diye konuştu.