Adapazarı Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı programa Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic, Bosna Hersekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş ve çok sayıda Bosnalı genç katıldı.

“Türkiye için dua ediyoruz”
Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic, Sakarya’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Balkanlar’da Avrupa’nın göbeğinde, küçük ama güzel Bosnamız’da sizlerin de evi var. Hepinizi Bosna’ya davet ediyorum” dedi. Savaş sırasında ve sonrasında gerçek dostlarının Türkiye olduğunu gördüklerine dikkat çeken Ramoviç’in, “Rahmetli Aliya İzzetbegoviç bizlere şöyle söylerdi: ‘Bosna Türkiye’nin emanetidir.’ Her zaman ülkenizin daha da iyi olması için dua ediyoruz. Zor ve sıkıntılı günlerimizde yanımızda olduğunuz için kendim, Gorajde ve tüm Bosna Hersek adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.



“Birlik ve beraberlik”
Türkiye’nin mağdur ve mazlumun yanında olduğunu ifade eden Başkan Vekili Erol Aydın, “Birlik ve beraberliğin artırılmasına vesile olan iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.  Bu akşam burada çok güzel bir tablo var. Kardeş Belediyemiz Gorajde ve Bosnalı gençlerle birlikte oruç açmanın sevincini yaşadık. Rabbim, bu birlikteliğimizi daim etsin” diye konuştu.