Ayrılmak istediği eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Yayla’nın ailesine destek vermek için İstanbul’dan gelen ’Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ üyeleri, olayın yaşandığı evin önünde eylem yaptı.

15 yaşında evlendiği Süleyman Yayla’dan şiddet gördüğü için ayrılmak isteyen Emine Yayla, sığındığı baba evine gizlice giren eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. ’Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ üyesi 6 kişi, olayın yaşandığı Evrenköy Mahallesindeki evin önünde aileyle görüşerek eylem yaptı.

Platform Sözcüsü Fikriye Yılmaz, “Türkiye’nin her yerinden biz kadın cinayeti haberi alıyoruz. Kadınlar öldürülmeye devam ediyor. Biz davaları takip ediyoruz. Kadınları öyle şekilde öldürüyorlar ki, muhakkak bir yolunu buluyorlar. İşte buna karşı hep birlikte bir şey yapmamız lazım. Çünkü Konya’dan, Siirt’ten, Ankara’dan her yerden kadın cinayetlerini takip ediyoruz ve hepsinin ortak noktası bu. Kadın cinayetleri engellenebilir. Öncesinden belli olan bir şey ve göz göre göre kadınlar öldürülüyor. Biz kadın cinayetlerinin durdurulması için de mücadele ediyoruz. İstiyoruz ki kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet cezası verilsin. Emine’nin katiline dendiği gibi, 1 sene yatar çıkar denmesin. Kadınlara koruma verilmesi gerekir. Devletin bu konuda adım atmasını istiyoruz” dedi.

Acılı Anne Ülkü Yılmaz ise, yaşanan bu olayların çözümünün idam olacağını belirterek, “Suçsuz kadınları öldürenler idam edilsin. Anneler de birazcık rahatlasın. Tek istediğim bu. Başka hiçbir şey istemiyorum. İdam edilsin, biz de görelim” diye konuştu.

Daha sonra evin önüne çıkan Platform üyeleri ve Emine Yayla’nın yakınları açıklamada bulunarak, evin önüne karanfil bıraktı.